Borsa Koridorlarında Neler Konuşuluyor?

15.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

OZFİNANS FACTORİNG: Şirketin geçtiğimiz dönemlerde aldığı 40 milyon dolarlık kredi ile yurtdışında microsoft ve Delcom computer hisselerinde yaptığı işlemler sonucu 150 milyon dolarlık kar elde ettiği belirtiliyor. Bu yılın dokuz aylık döneminde söz konusu karı bilançosuna yansıtacağı da konuşulanlar arasında. Borsanın eski spekülatörlerinden birinin, hissede belli miktarda mal topladığı ve önümüzdeki dönemde bilanço ile birlikte hisseyi yukarılara taşıyacağı söylentileri de kulislerde dolaşıyor.

DENİZLİ CAM: Bu yılın ilk yarısında zararda olan şirketin dokuz aylık dönemi karla kapatacağı söylentisi borsa koridorlarında dolaşıyor.Bu beklenti ile yurtiçinde iki büyük fonun hissede yoğun miktarda mal toplayacağı, bu yüzden de hisselerin önümüzdeki günlerde hızlı bir çıkış yapacağı belirtiliyor.

SÖNMEZ PAMUKLU: Geçen yıl zararda olan şirket, bu yılın ilk altı aylık döneminde sermayesinin iki katı kadar bir kar açıkladı. Borsacılar, bölgesel pazarda işlem gören Sönmez Pamuklunun önümüzdeki günlerde yapacağı sermaye artırımı ile çok iyi bir performans göstereceği tahminini yapıyor.

TÜRKCELL: İş Bankası’nın GSM sistemini kasım ayında devreye sokacağı açıklaması, turkcell tahtasına hareket getirdi. ABD borsasında da işlem gören Turkcell tahtasında hareketin devam edeceği belirtiliyor.

YAPI KREDİ KORAY: Şirketin hem dokuz hem de 12 aylık bilançolarında yüksek bir kar açıklayacağı tahmin ediliyor. Borsa kulislerindeki dedikodulara göre şirket orta gelir kesimine hitap edecek, depreme dayanıklı konut porjesine de başlayacak. Grupların her seferinde olduğu gibi bilanço sonrasında satmak için mal topladıkları konuşuluyor.

EGS DIŞ TİCARET: Bu tahtada mal toplamaya çalışan iki grup arasındaki çekişmenin sürdüğü belirtiliyor. Kredi kullanmayan ve orta vadeli yatırımı seven grubun bu hafta da mal toplamaya çalışacağı ve daha sonra tahtayı yukarı süreceği söylentisi boras koridorlarında dolaşıyor.

BORUSAN YAT.-BORU.BORU: Pazartesi günü yüzde 400 oranında bedelsiz verecek olan borusan Yatırım tahtasında bölünme heyecanı yaşanıyor. Ortadoğu’daki sıcak gelişmeler sonrasında endeksin sert düşüş yapmasından etkilenmeyen Borusan yatırım tahtasında bölünme sonrasında yukarı hareketin devam edeceği belirtiliyor. Borsacılar, bölünme ile Borusan Yatırım tahtasında başlayan hareketin iştiraki olan Borusan boru’yu da etkileyeceğine dikkat çekiyor.

ECZACIBAŞI YATIRIM: Yıl sonunda 10 trilyon lira gibi sürpriz bir kar açıklayacağı tahmini yapılan Eczacıbaşı Yatırım tahtasında elinde mal olan grup mal satmaya çalışırken, bir grubun da mal toplamaya çalıştığı belirtiliyor. Eczacıbaşı Yatırım’ın sürpriz karı özellikle Eczacıbaşı Menkul Değerler’den sağlayacağı konuşulurken, borsa uzmanları şirketin ub kadar yüksek bir kar açıklamasının imkansız olduğu söylüyor.

TÜRK HAVA YOLLARI: Bu yılın son çeyreğinde özelleştirme programı çerçevesinde satılacak kamu şirketlerinin başında gelen Türk Hava Yolları’nın kamunun elindeki hisse yüzde 50’nin altına düşecek. Altın hisse uygulaması yapılacak blok satışın yanında, THY’nin bedelsiz sermaye artırımına gidecek olması da geçen hafta tahtaya olan ilgiyi artırdı. (EKONOMİST)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
994 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.