Borsa`da Dusuk Faiz Keyfi.

03.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Hukumetin Uluslararasi ParaFonu (IMF) ile yaptigi anlasmanin ardindan faizlerde onceki gun baslayan sok dusus dun de devam etti. Basta Ziraat Bankasi ve Akbank gibi sektorun onde gelen buyuk bankalari olmak uzere irili ufakli pek cok banka, dun mevduat faizlerini 5-10 puan birden dusurduler. Faizlerdeki inis, IMKB`na moral verdi. Borsa`da hisse senetleri yuzde 4 artti. Kucuk olcekli banklaarin faiz indiriminde buyuklere gore daha yuksek oranli indirimleri gittikleri gozlendi. TEB, Citibank, Kentbank, Pamukbank, Turkishbank, Esbank, Bank Kapital, Interbank, Egebank, Sekerbank, Alternatifbank, Tekstilbank ve MNG Bank dun faiz indirimine katilan bankalar arasindaydi. Mevduat faizlerinin yanisira bono ile gecelik repo ve faizlerde de onceki gun baslayan sok dusus azalarak dun de surdu. Ikinci elde cesitli vadelerde bono oranlari yaklasik bir iki puanlik dususle yuzde 72-73 seviyesine geriledi. Gecelik repo oranlari yuzde 50`lilerin altinda yuzde 45 seviyesinde gerceklesti. Gecelik faizler gun icinde yuzde 40 seviyesine kadar geriledi. FAizlerdeki dusus sonrasinda doviz piyasalarinda ise beklenilenin aksine cok buyuk bir hareketlenme yasanmadi.a Dis borsalarda dolarin, 1.82 mark degerinin uzerine cikmasina karsin, Merkez Bankasi denetimindeki doviz interbankinda dolar, dun 268 bin lira duzeyinde kaldi. Serbest piyasada da onceki gun 268 bin liradan kapanan dolar dun de 268 bin 600 lira duzeyinde islem gordu. 147 bin 600 liradan satilan Alman Marki ise dun 147 bin 350 liraya geriledi. Faizlerdeki sok dusus borsaya yaradi. Borsa endeksi, dun 168 puan birden artarak bin 292 puana firladi. Sabah yogun alim emirleri ile acilan borsa, ikinci seansin ilk dakikalarinda kar amacli satislarla, birara ilk seanstaki degerinin altina geriledi. Kapanisa dogru gelen yeni alim dalgasi ile tekrar yukselise gecti. Borsada, taze para girisi ile dun toplam 124 trilyon (460 milyon dolar) liralik islem hacmi gerceklesti. Gectigimiz gunlerde, dunya borsalarindaki olumsuz gelismelerin de etkisiyle IMKB`de gunluk islem hacmi 50 trilyon (185 milyon dolar) liraya kadar gerilemisti. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.