Borsa 4.000 Puanda Tutundu.

28.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsada cuma gunu baslayansatislar dun de devam etti ve borsa 67 puanlik dususle 4.020`ye geriledi. 23 Nisan`da Basbakan Mesut Yilmaz ve CHP lideri Deniz Baykal`in 1999 Mart`inda secim ve bu yilin Ekim ayinda secim hukumeti kurulmasi konusunda karar almasi, borsada beklenen kar realizasyonuna yonelik satislarin gelmesinde etki olmustu. Bayram sonrasinda sekiz is gununde yuzde 27 oraninda hizli yukselis yasayan borsa, son iki gunde 7.9 oraninda deger kaybetti. Boylece hizli cikisin yuzde 30`unu iki gunde geri vermis oldu. Ilk seansta 3.914 puana kadar dusen ve ikinci seansta gelen tepki alimlariyla bir onceki gunun 14 puan uzerine 4.103`e kadar cikan IMKB-100 Endeksi, gunu yuzde 1.68`lik kayipla 4.020 puandan kapatti. Gunluk islem hacmi de yuzde 39.5`lik dususle 79.6 trilyon lira oldu. Uzmanlar, dusuk islem hacmiyle satislarin gelmesinin olumlu olarak karsilanmasi gerektigini, endeksin kisa vadede 4.000 seviyesinin ustunde kalmayi basardigi takdirde 4. 000-4.400 araliginda yatay hareket etmesini beklediklerini belirtiyorlar. Kisa surede asiri yukselen hisselerde kar realizasyonuna yonelik satislar dun de surdu. Yukseliste buyuk etkisi olan kamu hisselerinde de satislar devam etti. Tupras yuzde 2.94, Eregli yuzde 2.3, Petkim yuzde 2.94, Petrol Ofisi yuzde 5.8, Is Bankasi C yuzde 1.67 oraninda deger kaybetti. Islem goren 273 hissenin 155`inin fiyati duserken, 69`unun fiyati yukseldi. 49`unun ise degismedi. Secim hukumetinin kurulmasindan olumsuz etkilenen ve dar alanda hareket eden bono piyasasinda faizler ortalama 1 puan yukseldi. En yogun islem goren 4 Kasim vadeli bonoda yillik bilesik faiz yuzde 101.75`den 102.98`e cikti.
"Dunya borsalari dusuyor" Dow Jones Sinai endeksi, Amerikan Merkez Bankasi, FED`in faiz oranlarini yakinda artirabilecegi yonundeki endiselerin etkisiyle dun bir onceki gunun altinda acildi. Nisan ayi basinda ekonomideki iyilesmelerin etkisiyle 9. .000`deki psikolojik sinirin ustune cikan Dow Jones Endeksi, dun 9.000`inin altina indi. Bu ay icinde 9.213`e kadar cikmisti. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.