Borsa 1.033 puan daha kaybetti!

06.02.2008 - 17:12 | Son Güncelleme :

Avrupa, Asya ve Amerika borsalarında yaşanan ve yüzde 3’e varan düşüşler İMKB’nin de güne sert düşüşle başlamasına neden oldu.

Son üç işlem gününde aralıksız yükselen uluslararası <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabanci5.jpg" align="right" vspace="5">borsalar  dün, kötü gelen ABD verileri ve İngiltere`de bir bankanın zor durumda olduğu hakkında çıkan spekülasyonlar sonucu tepetaklak oldu.

bigpara.hurriyet.com.tr

Avrupa, Asya ve Amerika borsalarında yaşanan ve yüzde 3’e varan düşüşler İMKB’nin de güne sert düşüşle başlamasına neden oldu.

BORSALAR BU SÖYLENTİYLE ÇALKALANDI! Tıklayın...

Endeks güne 1.063 puan düşüşle 43 bin 287 puan seviyesinden başladı. Bu açılışla hisse senetleri ortalama yüzde 2,40 oranında değer kaybetti.

İlerleyen dakikalarda Avrupa Borsalarında yaşanan hafif toparlanma İMKB`ye de olumlu yansıdı. Endeks 43 bin 500 seviyesinin üzerine çıkarak 43 bin 575 puanı test etti. Ancak Avrupa Borsalarının yeniden eksiye dönmesi İMKB`ye satış olarak yansıdı ve endeks tekrar 43 bin seviyesinin altına sarktı.

Günün ilk seansı ise 1.310 puanlık kayıpla 43 bin 39 puandan tamamlandı. Bu kapanışla hisse senetleri ortalama yüzde 2,96 oranında değer kaybederken toplam 814,3 milyon YTL işlem hacmi gerçekleşti.

Günlük kayıp 1.033 puan

İkinci seansta ise satışlar biraz duruldu. 43 bin seviyesinin üzerinde hareket eden borsa bileşik endeksi günü 1.033 puanlık düşüşle 43 bin 317 puandan tamamladı. Hisse senetleri bu kapanışla ortalama olarak yüzde 2,33 oranında değer kaybederken, toplam 1,6 milyar YTL civarında işlem hacmi gerçekleşti. 

UZMANLAR NE DİYOR?

Uzmanlar, borsanın tamamaen dış borsalara bağımlı hareket ettiğini ve bundan sonra da içeriden çok dışarının izleneceğini belirtiyor. Bu kapsamda ABD`den gelecek her türlü veri borsa açısından belirleyici olmaya devam edecek.

Piyasadaki görünümü değerlendiren Anadolu Yatırım Teknik Stratejisti Halil Reçber, umutların azaldığı borsada olumlu görüşleri ile dikkat çekiyor. Borsa için 42 bin seviyesini işaret eden Reçber, bu seviyenin kırılmaması halinde endeksin toparlanacağını ve kademe kademe şubat ayı içerisinde 50 bine kadar tırmanabileceğini söyledi. Reçber, 42 binin altında iki gün üst üste kapanış yapılması halinde ise olumlu senaryonun bozulacağını ve borsada yüzde 10`luk bir düşüş potansiyeli oluşacağını kaydetti.

Ekonomist Sarper V. Özten ise piyasadaki oynaklığın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini, ancak borsada 42 bin-43 bin bandının maliyet oluşturmak için uygun bir bölge olduğunu belirtti.   


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.