Bono Piyasasinda Siyasi Gelismeler Ve Enflasyonrakamlari Etkili Oldu.

10.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Pazartesi gunu bono piyasasi, liderler zirvesinin sonuclarini ve mart ayi enflasyon rakamini bekledi. Piyasanin en hareketli kagidi olan 23/05`ler ayni gun valorlu islemlerde yuzde 34.60 seviyelerinde sikisik bir seyir izledi. Son gunlerde siyasi gelismelere endekslenen bono piyasasinda Anayasa degisiklik paketinin 2. tur oylamalari sonuclari ve mart ayi enflasyon rakamlari beklendi. Sali gunu bono faizleri, Liderler Zirvesinden gelen mesajlar ve mart ayi enflasyon rakamlarinin etkisiyle sabah yuzde 33.50 duzeyini test etti. Ancak Anayasa degisiklik paketinin ikinci tur oylamasi oncesinde risk almak istemeyen yatirimcilarin kar satislari, faizlerin yonunu yeniden yukari cevirdi. Ayni gun valorlu islemleri onceki gune gore 0.71 puan dususle yuzde 33.89`dan kapatan 23/05`ler yarin valorlu islemlerde ise yuzde 33.91 seviyesine ulasti. Sabahleyin yuzde 34.50 duzeyini goren 21/02`ler ise gunu yuzde 34.98`den tamamladi. Carsamba gunu Anayasa`nin 69. maddesinin degistirilmesine iliskin tasarinin Meclis Genel Kurulu`nda 349 oyla kabul edilmesi, bono piyasasinda alislari getirdi. Bankalararasi piyasada, yuzde 36 bilesik seviyesine kadar cikan 23/05`ler, oylama sonucunun aciklanmasindan sonra gelen alimlarla yuzde 35.40 duzeyine cekildi. Piyasanin en aktif kagidi olan 23/05`ler, ayni gun valorlu islemleri onceki gune gore 1.22 puan yukselerek yuzde 35.11`den tamamladi. Valorlu islemlerde yuzde 36 seviyesine kadar tirmanan 23/05`ler, 69. maddenin kabul edilmesi haberi ile birlikte yonunu tekrar asagiya cevirdi. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.