Bisas Tekstil, Sene Sonu Itibariyla 5 Trilyon Lira Cirohedefliyor.

31.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gecen sene 2.8 trilyon lira ciro elde eden Bisas Tekstil 98 sonunda 4.5/5 trilyon lira ciro hedefliyor. 1996 senesinde baslayan ve 1998 Temmuz ayinda faaliyete gecen ek dokuma yatirimi ile kapasite kullanma oranini yuzde 100`e yakin artiran bisas Tekstil, 1996 yilinda halka acilarak buradan gelen parayi yeni boya ve terbiye yatiriminda kullandi. Bisas Tekstil Genel Muduru Haluk EKincioglu, 1996 senesinde baslayan ve 1998 temmuz ayinda faaliyete gecen ek dokuma yatirimi ile kapasite kullanma oranini yuzde 100`e yakin artirdiklarini belirterek `Bu sene mart ayinda deneme uretimine baslayip temmuz ayinda yatirimi devreye soktuk. 1996-1998 yillari arasinda yapilan ilk yatirim ile bu yillar sirket acisindan bir yatirim donemi olarak gecti` dedi. Ham, mamul olmayan kumaslarin satisindan 2.8 trilyon civarinda ciro elde ettiklerini soyleyen Ekincioglu, bu yil 4.5-5 trilyon arasinda ciro elde edeceklerini belirtti. Bina ve altyapi yatirimlarini bitirdiklerini kaydeden Ekincioglu, onumuzdeki 1-1. 5 yil icin yatirim yapmayi dusunmediklerini sozlerine ekledi. Ekincioglu soyle devam etti, `Bizim hedefimiz sirketin icinde bulundugu borclanma durumunu sirketi bir kriz duumuna dusurmeden kapamak, mevcut sistemimizi korumak ve borclarimizi azaltmak. Ayrica fabrikalari bu kriz icinde maksimum kapasite ile calistirma yollarini ariyoruz. Fabrikalar da kasim sonuna kadar siparisler dolu. Zaten uc ayin ilerisini gormek de tekstil sektoru icin zor bir durum.` Bisas Tekstil Genel Muduru Haluk Ekincioglu, 1996 yilinda ihracata yoneldiklerini belirterek urettikleri urunun yuzde 50`sini ihrac ettiklerini vurguladi. Ekincioglu, bu konuda sunlari soyledi. `Tekstil sektorunun krizde oldugu bir donemde ihracat ile ayakta kalmaya calistik. Kriz doneminde bizim 10-11 milyon marklik bir ihracatimiz oldu. Bu sene de ayni rakamlarda kalmayi planliyoruz. Almanya, Amerika, Ingiltere, Portekiz, Avusturya, Fransa`ya ihracat gerceklestiriyoruz. Az da olsa Italya`ya ihracata baslayacagiz. Ihracatimizin satislar icindeki payi yuzde 50 oraninda. Fakat bu oranin yuzde 30`lara dusurulmesi gerekiyor. Cunku ic piyasaya agirlik vermenin daha onemli oldugunu dusunuyorum. Ancak yine de ihracatin satislar icindeki payinin yuzde 50 oraninda kalacagini zannediyorum.` yillik 1-1.5 milyon mark ithalat gerceklestirdiklerini de kaydeden Ekincioglu `Bu sene mevcut urunlerden ayri olarak pamuk ithalati gerceklestirdik. Turkiye`deki pamuk kalitesi nedeniyle amerika`dan pamuk aldik` dedi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.014 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.