Bilesik Endeks 3.700`den Dondu.

25.02.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Hafta basindan bu yanahisse degisimlerine sahne olan IMKB dun dalgali bir seyir izledi. Bir onceki gun mali sektor hisselerinde yasanan kar realizasyonlarinin durmasi ve buna gelen tepki alimlari ile kamu sektoru hisselerine olan talebin devam etmesi endeksin 3.700`lu seviyelere kadar yukselmesinde etkili oldu. Ancak carsamba gunu olmasi nedeniyle kredilerini kapatmaya calisan yatirimcilarin satislari ve Anavatan Partisi`nde istifalarin gundeme geldigi yonundeki gelismeler, piyasanin 3.676`li seviyelerden bir anda yonunu asagi cevirmesine neden oldu. Gun boyunca 3.550-3.700 araliginda sikisan endeks, gunu yuzde 1.18`lik artisla kapadi. Endeks 3.676 -3.524 araliginda hareket ederek yuzde 1.18`lik deger artisiyla gunu 3.599 puandan kapatirken, toplam islem hacmi 131 trilyon lira oldu. Piyasadaki hareketin mali sektor hisselerinin yani sira kamu hisselerinde yogunlastigi dikkat cekerken, genel egilimin bilancolara bagli olarak kucuk ve ortaboy sirket hisselerine yonelme yonunde yogunlastigi gozleniyor. Piyasaya giren bir miktar para girisi endeksin 3. 700`deki direncini asmasi icin yetersiz kalirken, piyasadan para cikisinin olmamasi olumlu olarak nitelendiriliyor. Hisse degisimlerine bagli olarak yasanan hareketlilikte piyasanin temkinli davrandigi gozleniyor. Uzmanlar, endeksin 3.550-3.750 araliginda bir sure daha dalgalanacagini ve dolayisiyla endeksin 3.700`lere dogru yaptigi harekette temkinli olmak gerektigini vurguluyorlar. Islem hacminin yukselmesi durumunda endeksin yukari hareketine devam edebilecegini kaydeden uzmanlar, endeksin 3.550-3.400 seviyesinde destek, 3.700-3.800 seviyelerinde de guclu bir dirence sahip olduguna dikkat cekiyorlar. Borsada yil sonu bilancolara bagli hareketin henuz bitmedigi ve bilancolara bagli seyrin devam edecegi tahmin edilirken, hisse seciminde sektorel beklentilerin onplana alinmasi gerektigi vurgulaniyor. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
996 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.