Beymen halka arz oranını yüzde 49’a çıkardı

01.05.2018 - 11:20 | Son Güncelleme :
Beymen halka arz oranını yüzde 49’a çıkardı | Genel Haberler

Türkiye lüks pazarında yüzde 35 pazar payına sahip Beymen’in halka arzında payların yüzde 74’ü yabancı kurumsal yatırımcıya satılacak. Beymen CEO’su Elif Çapçı, piyasanın çalkantılı olduğu bir dönemde roadshowların pozitif ilerlediğini ve Londra ile ABD’nin yanı sıra Ortadoğu’dan da büyük ilgi gördüklerini vurguladı.

BigPara Özel

TÜRKİYE’nin lüks moda pazarında yüzde 35’lik pazar payına sahip Beymen’in halka arzında 3-4 Mayıs tarihlerinde talep toplanacak. Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları, Beymen’in yüzde 43’ünü ortak satışı yöntemiyle halka açarken ek satışla beraber bu oran yüzde 49’a kadar çıkacak. Hisse başına 12.80-15.36 lira fiyat aralığında gerçekleşecek halka arzın büyüklüğü yaklaşık 1 milyar ile 1.2 milyar lira arasında olacak. Halka arz sonrasında, Beymen’in piyasa değerinin 2 milyar ile 2.4 milyar lira arasında olması bekleniyor. Çapçı, uluslararası ajanslara yaptığı açıklamada ise 11 Mayıs’ta Borsa İstanbul’da işlem görmeyi planladıklarını söyleyerek “Piyasaların çalkantılı olduğu bir dönemde roadshow son derece pozitif ilerliyor; Beymen çok güçlü nakit yaratan, hızlı büyüyen ve borcu olmayan bir şirket; temettü politikası da yatırımcılar için son derece cazip. Roadshow’da ağırlıklı olarak Londra ve ABD’den yatırımcıların yanı sıra, Ortadoğu tarafı ile de yoğun temas ve ilgi var” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 74’Ü YABANCIYA
Beymen’den yapılan açıklamaya göre halka arz edilecek payların yüzde 74’ü yurtdışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 26’sı ise yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Hisselerin tamamı ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecek. Beymen’in 2010’dan bu yana 5 kat büyüdüğünü belirten Beymen CEO’su Elif Çapçı, “2017 yılında yüzde 28 büyüyerek ciromuzu 1.3 milyar liraya çıkarttık. Halen 86 mağazada, toplam 56 binden fazla metrekarede, 1800’ün üzerinde çalışanımız ile hizmet veriyoruz” dedi.

ÇİNLİ YÜZDE 300 BÜYÜDÜ
Çapçı, şöyle konuştu: “2011 yılından 2017 sonuna kadar her yıl ortalama yüzde 19 büyüyen ve toplamda 3.6 milyar TL’ye yaklaşan Türkiye lüks moda pazarı, hızla büyümeye devam ediyor. Beymen olarak, yüzde 35’lik pazar payımız ile lüks moda sektöründe açık farkla pazar lideriyiz. Lüks perakende pazarındaki  büyümenin en önemli nedenlerinin başında iç pazardaki güçlü talep geliyor. Türkiye, dünyada en çok tercih edilen 10 destinasyon arasında ve giderek bir global lüks merkezine dönüşüyor. Bu nedenle seyahat perakendesinde yükseliş sürüyor. Beymen olarak toplam ciromuzun yüzde 11’ini turist satışları oluşturuyor. Geçen yıl 144 milyon TL ile  toplam turist ciromuzda yüzde 65’lik bir büyüme gördük. Beymen’in turist müşterilerinde de güçlü büyüme var; Körfez ülkeleri, Azerbaycan ve artan şekilde Çinli trafiği görüyoruz; geçen sene Çinli müşterilerimizde yüzde 300’lük büyüme oldu.”

Haberin Devamı

SENDİKASYON KAPATILACAK
Çapçı, talep toplama sürecinin DeFacto ile aynı günlere denk gelmesi yatırımcı talebini etkilemeyeceğini vurgulayarak “Çok farklı segment ve iş modellerine sahip; yatırımcılar kendi tercihlerine göre hareket edeceklerdir. Ana hissedar Boyner Perakende halka arz gelirinden 345 milyon lirayı borcuna istinaden Beymen’e verecek; Beymen de elindeki nakitle birleştirerek 105 milyon dolarlık sendikasyonunu kapatacak” diye konuştu. 


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.