Beko, Yuzde 15 Buyume Hedefliyor.

10.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bu yila iddialigiren beko elektronik, her yil yuzde 15 buyume hedefliyor. Urun cesidini her gecen gun artiran beko, ihracatta da hedef buyuttu. Uretiminin yuzde 70`ini ihrac eden beko, yurtdisindaki agirligini daha da artirmayi planliyor. Hedef pazar olarak kendine Amerika`yi secen firma, hizla yeni pazarlara aciliyor. Beko`nun sektordeki yeri ve 2000 yili ile ilgili stratejileri hakkinda Beko Elektronik AS Genel Mudur Yardimcisi Uran Tiryakioglu, Tasarim ve Uygulama Yoneticisi Ercan Katitas, Insan Kaynaklari Grup Yonetcisi Cemre Nahbantoglu ile soylesti.
Tiryakioglu, 2000`li yillarda gelisen teknoloji paralelinde daha farkli elektronik cihazlar sunan ve Avrupa disindaki ulke ve kitalara ihracati olan bir Beko olacak. Ihracatimizin bugunku satislar icindeki agirligi miktarsal olarak yuzde 70`lere yakin, bu miktari daha da artirma cabamiz surecek. ULke sayilarindaki artisin yaninda pazarlardaki paylarimizi artiracagiz. Dolayisiyla hem yepyeni dijital urunler, hem de ciro olarak her yil icin yuzde 15 buyumeyi hedefliyoruz. Bunlar Beko`nun 2000`li yillardaki stratejik gelisme planlarinin birer adimlari olacak. OZellikle AMerika pazari icin urun calismalarimiz var. Amerika cok buyuk ve rekabetci bir pazar. Oraya girdigimizde hem hacimsel, hem de orta sundugumuz urunleri baska pazarlarda da sunabiliyoruz. Mutlaka Amerika pazarina girmek istiyoruz. Urun yelpazemiz genis oldugu icin her gruba da hitap ediyoruz. TV`yi ele alirsak; 84 ekran TV`den dolby sistem TV`lere kadar olanlar Avrupa`da ust kesin tarafindan tercih ediliyor. Diger taraftan 37 ekran TV`lerimiz de cok bol miktarda her kesim tarafindan aliniyor. TV`de markalar arasinda cok fazal teklonojik farkliliklar yok. TV`lerdeki teknolojik yenilenmeye paralel olarak tuketicinin evine 3`uncu ve 4`uncu TV`lerde giriyor. 1999`un temel bir degerlendirmesini yaparsak; 1998`de miras aldigimiz bir politik belirsizlik vardi. Dis pazarlardaki ekonomik krizin etkilerini ozellikle tekstil ve otomotiv sanayiinde sorunlar yasadik. Son depremle birlikte ekonomimizin kuculdugunu gorduk. Bu etmenler Beko elektronigi ic pazar acisindan buyuk olcude etkiledi. Ic pazar daraldi. Adet olarak cok fazla olmasa da satislarda belli dususlerle karsilastik. Odeme trafigi kesintilere ugradi. Planlanan gelisimi saglayamadik. Ic pazarda 450 bin TV satis hedefimiz vardi biz 400 binlerde kaldik. Beko, 1999 yilinda toplam satis tutarini 1998`e gore yuzde 34 artirarak 134 trilyon 802 milyar 460 milyona cikarmistir. 140 milyon dolar olarak gerceklesen yurtdisi satislarimiz agirlikli olarak AT ulkelerine yapilmistir. 1998 yilinda bir milyar 563 bin 167 adet TV sattik. 1999 yilinda ise bir milyon 574 bin 435 adet TV satisi gerceklestirdik. 1999 yilinda video uretimini durdururken yazar kasa ve bilgisayar uretimlerimiz artti. Audio ve uydu alicisi uretimlerimizde de 1988`e gore dususler oldu. (DUNYA-EK)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.