Beko, Dunyanin Dort Bir Yaninda.

25.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Avruupa`nin yani siradiger tum kitalarda da taaninmaya baslaayan Beko, gelecek yildan itibaren ABD pazarina da girecek, Beyaz esya ve kahverengi esyalari, tum AB ulkelerinin disinda Sibirya`dan Turk Cumhuriyetlerine, Afrika`dan Avustralya, Yeni Zellanda`ya kadar uzanan dunya pazarina satan Beko, romanya, Misir ve Kazakistan`a teknoloji transferi gerceklestirdi, sirada Turk cumhuriyetleri var. Resmi raakamlarla konuya baktigimizda, bugun bir dunya markasi olan Beko, 1997`de 510 bin adet urun ihrac ederek, ulkeye 86 milyon dolar doviz girdisisaggladi. 1998 icin ihracat heedefini ise 900 bin ile 1 milyon adet olarak belirledi. Bunyesinde 107 sirketi ve 47 bin 791 calisaniyla 14 degisik is ssektorunde 97 cesit figuruyle yer alan Beeeko, 19977de 13,4 milyaar dolar ihracatiyla, The Fortune Global 500`un 96 figgurleriyle dunyanin en buyuk kuruluslari arasinda bulunuyor, 1995`te 276`inci siradan 1996`da 362`inci siraya yukselen Koc Grubu`nun bunyesinde yer alan Beko Elektronik ise toplulukta basli basina bir dev 100 buyuk Turk sirketi siralamasinda Koc Grubu`ndan Arceeelik ve TOFAS`dan sonra 22`inci ssirada yer alan ve uretim yelpazesinde kaahverengi esya agirlikli renkli TV olan Beko Elektronik A,S`nin 19967da 302 milyon dolar olan cirosu, 1997`de 380 milyon dolara ulasti ulasti. Bunyesinde 303`u beyaz yakali muhendis ve yonetici olmak uzere 1746 kisinin 2 vardiya calistigi 32 yillik elektronik kurulusu her gun TIR`lar dolusu kahverengi urunu kendi, kendi markasiyla ihrac ediliyior. ihracatinin yuzde 55.1`ini kendi markasi beeko, diger kismini da OEM olarak gerceklestiren kurulus, bu arada bazi ulkelerden ithal ettigi urunleri monte ederek yurtdisina daha fazla doviz odemesinin onune geciyor. "ihracatininyuzde 85`ini AB ulkelerine yapan ve 15 yildir dis pazarda olan Beko Elektronik A.S`nin Genel Muduru Aydin I.Cubukcu; "Beko, Turkiye`de oldugu gibi ihracat yaptigi ulkelerde de gerek kalitesi, gerek guvenirligi, gerekse servisi ile kendisini kabul ettirdi. Ihracatimiz 1992`de192 bin adet iken, 1997`de yuzde 165 artisla 510 bine ulasti. 1998 icin ihracatimiz 900 bin ile 1 milyon adet arasinda olacak. Bugun Beko markali TV`ler, buzdolabi agirlikli beyaz esyalarimiz Avruupanin yani sira diger tum kitalarda da taninmaya basladi. Gelecek yildan itibaren ABD pazarina da girecegiz"diyor. Beko Elektronik A.S`nin 2000`li yillarini ise, Genel Muduru Aydin I. Cuubukcu soyle ciziyor. "Amacimiz, ilk gonden bu yana oldugu gibi tum teknollojik gelismeleri yakindan izleyip, musterilerimiz en uygun urunleri, en hizli ve kaliteli bir sekilde sunmaya devam etmek.ve de degisen bir dunyada ilerleeyen bir Beko Elektronik A.S cizgisini surdurmek." (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
991 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.