Bayram indirimi: Yüzde 50

12.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Büyük mağazalar erken başlattıkları büyük indirimlerle hem tüketiciyi sevindiriyorlar hem de krizden kurtulmayı amaçlıyorlar

Hazır giyimcileri `sıcak kış`ın ardından mali kriz sarstı. Firmalar stok eritmek ve nakde dönmek için vaktinden önce indirime girdi. İndirim oranı şimdiden yüzde 50`ye çıktı.

Sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve ekonomik durgunluk nedeniyle sonbahar kış sezonunda istenilen satışları yapamayan hazır giyim firmaları indirime girdi. Ellerindeki stokları bir an evvel nakde çevirmek isteyen hazır giyimciler indirim oranını ise yüzde 10 ile 50 arasında tuttu. Yerli hazır giyimciler erken indirimin gerekçesini Sıcaklardan dolayı kışlıklar elde kaldı. Yılbaşı ve bayram öncesi satışları daha da yükseltmek ve stokları eritmek için indirime girme kararı aldık diyor.

YABANCILAR BEKLİYOR;

Yerli firmaların aksine uluslararası kuruluşlar indirim sezonunu bayram ve yılbaşı sonrasında açmaya hazırlanıyor. İndirim oranının yüzde 20`den başlayıp 50`ye kadar çıktığı Roman`da takım elbiseler 75 milyon lira ile 100 milyon lira arasında değişiyor. Abiye elbiselerin 100 milyon lira olduğu Roman`da trikolar 14 milyon 990 bin lira ile 35 milyon liradan satılıyor. Roman`da etekler 25 milyon liradan başlayıp 30 milyon liraya kadar çıkıyor. Türkiye lisansörlüğünü Step Hazır Giyim`in yaptığı Almanların ünlü markası More&More`da yerli firmalara uyarak indirim sezonunu erkene alanlardan. İndirim oranının yüzde 10 ile 50 arasında değiştiği More&More`da kabanlar 34 milyon 950 bin lira ile 39 milyon 950 bin lira arasında değişiyor. Eteklerin 13 milyon 950 bin liradan satıldığı More&More`da erkek kazaklarının fiyatı 18 milyon 950 bin lira.

İndirim sezonunu erken açan kuruluşlardan biri de Yargıcı. Oranların yüzde 20`den başladığı Yargıcı`da en büyük indirim yüzde 50 ile trikoda yaşanıyor. Bunun nedeni bu kış triko kazakların çok fazla satılmaması. Yargıcı`da triko fiyatları 13 milyon 950 bin lira ile 19 milyon 950 bin lira arasında değişiyor. Tişört`lerin 6 milyon 450 bin lira ile 8 milyon 950 bin liradan satıldığı Yargıcı`da pantolonları 21 milyon 450 bin lira ile 27 milyon 900 bin lira arasında satın almak mümkün. Her yıl indirimi ilk açan firma özelliğine sahip olan Mango ise bu yıl yerli kuruluşların gerisinde kaldı. Mango yetkilileri 20 Aralık`ta 52 ülke ile aynı anda indirimi başlatacaklarını ifade etti. Satışlarının iyi gittiğini söyleyen Ralph Louren yetkilileri ise yılbaşı ve bayram sonrasında indirimi başlatacaklarını vurguladı.

BEYMEN`DE FESTİVAL;

Beymen 36 yıl sonra ilk defa aynı dönemde kutlanacak olan bayram ve yeni yıl için özel bir kampanya yaptı. 31 Aralık`a kadar geçerli olacak Beymen Hediye Festivali kampanyası kapsamında yapılan her alışveriş karşılığında aynı miktarda alışveriş müşterilere hediye ediliyor. Beymen Hediye Festivali tüm Beymen mağazalarında nakit ödemeler ve kredi kartı ya da Advantage Card ile yapılan tek taksitli ödemeler için geçerli olacak. Beymen`den erkek gömleklerini 25 milyon lira ile 29 milyon 500 bin lira arasında, ipek kravatları ise 19 milyon 500 bin liraya satın almak mümkün. Fular ise 7 milyon 500 bin lira. Mağaza yetkilileri indirimin büyük ilgi gördüğünü söylüyor. (RADİKAL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.