Banvit`ten 12 Milyon Dolarlik Yatirim.

21.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Banvit, 1998 ve1999 yillarinda 12 milyon dolarlik yatirim yapmayi hedefliyor. 2 bin 500 metrekare sifir derece sogukhava deposu, mobil raf sistemi ve sekiz adet sifir derece frigorifik arac yukleme rampasi icin 2 milyon dolarlik yatirimin planlandigini belirten Banvit yetkilileri, pazarlama alaninda 1 milyon 750 bin dolarlik ithal yem hammaddesinin stoklanmasini saglayacak 15 bin ton kapasiteli silolar icin 800 bin dolarlik yatirim yapilacagini ifade ettiler. Firma yetkilileri, sekillendirilmis marine edilmis pisirilmis pilic eti urunleri pilic burger ve sosis isleme hatti gibi cok yonlu ileri islemler icin ise 7 milyon 450 bin dolarlik yatirirmin hedeflendigi kaydettiler. Pilic eti uretiminde Turkiye`de 2. sirada yem uretiminde ise 3. sirada bulunduklarini belirten Gorener, 1997 yilinda 42 bin 948 ton pilic eti urettiklerini soyledi. Sektorde 100`un uzerinde firmanin faaliyet gosterdigini bildiren Gorener, bu rakama yoresel firmalarin dahil olduguna isaret etti. Turkiye`de toplam 550 bin ton kanatli uretiminin oldugunu bildiren Gorener, bu uretimin 500 bin tonunu pilic eti, kalan 50 bin tonunu ise cikma tavuk, damizlik, hindi ve diger kanatlilarini olusturdugunu soyledi. Gorener, `kisi basina yillik tuketim 8.7 kg. ile 30 kg.`in uzerinde olan Amerika ve Suudi arabistan rakamlarinin cok gerisinde kalmaktadir. Fakat ekonomik, saglikli ve pratik olmasi sebebi ile Turkiye pilic uretimi son yillarda yaklasik yuzde 10 reel buyume kaydetmektedir. Zaman zaman rekabet boyutlarinin yarattigi ciddi krizler yasanmaktadir. Son yillarda sektor gelistikce bu krizler azalarak devam etmektedir. Tahminlerimize gore kapasite kullanim orani yil icerisinde yuzde 40 ile yuzde 70 arasinda degismektedir` dedi. (DUNYA-EK)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.026 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.