Bankalararasi Doviz Piyasasi Saticili Bir Gungecirdi.

12.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gecelik faizlerin yuzde 35-42 araliginda hareket etmesinin bankalararasi doviz piyasasinda satislari getirdigi belirtildi. Dun yabanci ve buyuk bankalarin satis tarafinda olmasina karsin, alim tarafinda bankalarin da gozlendigi ifade edilirken, bankalarin MB`ye 25 milyon dolar ve 45 milyon euro civarinda satis yaptiklari kaydedildi. Bankalararasi doviz piyasasi dun saticili hareket etti. Gecelik faizlerin gun icinde agirlikli olarak yuzde 35-42 arasinda hareket etmesinin, doviz piyasasinda satislari getirdigi belirtildi. Uzmanlar, bankalarin MB`ye 25 milyon dolar ve 45 milyon euro civarinda satis yaptiklarini tahmin ettiler. Dun yabancilarin ve buyuk bankalarin satis tarafinda oldugunu vurgulayan bankacilar, alis tarafinda bulunan bankalarin gozlendigini de belirttiler. Onumuzdeki gunlerde TL faizlerinde, doviz piyasasinda alim getirecek kadar dusus beklemediklerini belirten bankacilar, yonun satis tarafinda olacagini ifade ettiler. Ote yandan gun icinde MB piyasasinda islem hacminin dusuk seyrettigi gozlendi. Bankacilar, MB`den gecen islemlerin, parite hareketleri nedeniyle MB fiyatlarinin avantajli konuma dusmesine bagli olarak gerceklestigini belirttiler. Dis piyasalarda euro/dolar paritesi dun hareketliydi. Sabah saatlerinde Alman uretim datasinin destegiyle euro/dolar paritesi 0.9630 seviyesine kadar cikti. Ancak parite daha sonra 09590 seviyelerine geriledi. Bazi uzmanlar, son gunlerde euronun yaptigi yukari harekette islem hacminin zayif olmasinin da etkili oldugunu savunuyorlar. Bu goruste olan uzmanlara gore, islem hacmi dusuk oldugu icin euroya gelen kucuk alimlar bile pariteyi yukari cekebiliyor. Dis piyasalarda parite hareketlerini onumuzdeki gunlerde etkileyecek aciklamalar Avrupa MB`ndan geldi. Banka onumuzdeki gunlerde faiz artirimi yapilacagi sinyali geldi. Bu konu ile ilgili goruslerini belirten bankacilar, dolarin gucunu korumakla birlikte euro/dolar paritesinin asil yukselisini yaz mevsiminde gerceklestirecegi yonunde. Ic piyasada dolar alis ortalamasi kapanista 590 bin 450 lira olarak 640 lira yukselis kaydetti. MB doviz kurlarinda doviz dolar gunu 619 lira deger kazanarak 590 lira 736 liradan kapatti. 2 bin 596 lira deger kazanan doviz euro ise kapanista 568 bin 559 liradan islem gordu. Efektif piyasada dolarin 589 bin 559 liradan kapandigi gozlenirken, son islemine gore 297 lira deger kazandigi goruldu. Efektif mark da gunu 603 lira yukselisle 289 bin 715 liradan kapatti. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.