Banka tabelasını asıp iade-i itibar yapacağız

07.02.2008 - 09:54 | Son Güncelleme :

El konulan Kentbank’ın ardından BDDK’dan yeni bir banka kurmak için ’izin bekleyen’ Süzer Grubu, bu bekleyiş sırasında yeni yatırımlarına hız verdi. Süzer Grubu, TMSF’nin el koyduğu bankalar içinde yer alan Kentbank için Danıştay’da açtığı davayı kazanarak hukuki anlamda ’iade-i itibar’ elde etti ve borçlarını kapattı. Grup, banka tabelası astıktan sonra gerçek itibar iadesinin gerçekleşeceğinden hareketle, gıda, gayrimenkul ve turizmde büyüme kararı aldı. Bankaya el konduğu haberini askerliğinin son gününde aldığını ve ardından da reel sektörde çalışmaya çok alıştığını söyleyen Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, “Babam Mustafa Bey, bankacılığı istiyor, bense finans-muhasebe eğitimi almama rağmen artık bankacılık yapmak istemiyorum” dedi.

TMSF el koyana kadar Kentbank’ın grubun ’amiral gemisi’ olduğunu ve mevduat bankacılığı lisansını alırlarsa yine aynı konuma yükseleceğini belirten Süzer, “Karşı taraftan haber bekliyoruz. Devlete saygılı bir şekilde bu işi halletmek istiyoruz. Hukuki anlamda iade-i itibar elde ettik ama tabelayı asmadan pratikte bunu gösteremiyoruz” diye konuştu.

Süzer, “Herşeyi temizledik artık önümüze bakıyoruz” ifadesini kullandı. Ritz Carlton Hotel’in de sahibi olan grup, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde Ritz’lerin sayısını artırmayı planlarken 2009’dan itibaren içinde otel bulunan alışveriş merkezi, residence’tan oluşan kompleksler yapacak.

Evlere servis Pizza Hut

Pizza Hut ve Kentucky Fried Chicken’ı Türkiye’de Turkent şirketi aracılığıyla yayan Süzer Grubu, bu alandaki büyümesine de hız verdi.

18 yılda 54 restorana sahip olduklarını sadece 2007’de ise 18 restoran açtıklarını hatırlatan Süzer, Turkent’teki Katarlı ortakları Almana Group’un da ’Gerekirse destek oluruz’ diyerek yeni yatırıma sıcak baktığını açıkladı. Her iki markayı büyütmek için yeni hedef şehirler belirlediklerini anlatan Süzer, Antalya, Gaziantep, Trabzon gibi şehirlerde de dükkan açacaklarını ifade etti. Bu iki marka dışında YUM’ın alt markalarını da Türkiye’ye getirmek için ana merkezle temas halinde olduklarını belirten Serhan Süzer, “İlk aşamada evlere servis markası Pizza Hut Delivery’i pazara sokacağız. Küçük metrekarelerde, düşük yatırım miktarlarıyla çalışabileceğimiz bir marka. Bu yıl içinde operasyona başlayacağız. Her yıl 10 milyon dolarlık yatırım yapacağız” diye konuştu. 2007’yi 400 milyon dolarlık ciroyla kapatan Süzer Grubu’nun bu yıl toplam 30 milyon dolarlık yatırım öngördüğünü vurgulayan Süzer, “Biz kazandığımız para kadar yatırım yapıyoruz bu yüzden krizler bizi etkilemez” yorumunu da yaptı.

Kanadalı Snc-Lavalin Profac ile Profac-Eko adında bir şirket kurduklarını da aktaran Süzer, şöyle devam etti: “Gayrimenkul yönetimi ve arazi geliştirme işine odaklanacağız. Bu şirketin asıl işi, otel, plaza ve AVM yönetimi olacak.”

Sultan Abdülhamit davası sürüyor

Kamuoyunda Gökkafes olarak da bilinen Ritz Carlton Hotel’in binasıyla ilgili olarak Serhan Süzer 40’tan fazla dava kazandıklarını açıkladı. Süzer’in verdiği bilgiye göre, devam eden tek dava var: Sultan Abdülhamit davası. Sultan Abdülhamit, zamanında buraya ’Bina yapılmaya’ diye şerh koydurmuş.

Bu şerh ya tapudan ya da mahkemeyle kaldırılabiliyor. Süzerler tapudan kaldırmış. Beyoğlu Belediyesi de buna dayanarak görüşülmesi hâlâ süren bir dava açmış.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.