Banka hisseleri mi, sanayi mi?

24.08.2012 - 09:08 | Son Güncelleme :

Son PPK toplantısından çıkan faiz koridoru sinyali bankacılık endeksinin güçlü durmasına yol açtı

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/imkb_1.jpg">Büyümeye ilişkin kaygılarla geride kalan sanayi endeksi geride kalırken, son PPK toplantısından çıkan faiz koridoru sinyali bankacılık endeksinin güçlü durmasına yol açtı.

Merkez Bankası`nın son gerçekleştirdiği PPK`da faiz koridorunda indirim sinyali vermesi yıl başından bu yana sanayi endeksine göre üstün performans sergileyen bankacılık endeksinin, petrol fiyatlarındaki artışın getirdiği kötümserliğe rağmen güçlü durmasına yol açtı. Merkez Bankası`nın munzam karşılıklarda aldığı katsayı uygulamasının karlılık üzerine pozitif yansıyacağı beklentisi de banka hisselerine ilginin artmasına neden oldu.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Son olarak dün Uluslar arası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch`in Türkiye`nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye çıkarabileceğine yönelik raporu, banka hisselerinde yükselişin devam edeceği şeklinde yorumlara neden oldu.

Büyümeye ilişkin kaygılar nedeniyle sanayi endeksi geride kalırken, bu süreçte bankacılık endeksindeki yükseliş hız kazandı. Son üç aylık süreçte sanayi endeksi yüzde 8`e yakın değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 27 civarında yükseldi.

Uzmanlar, bankacılık endeksindeki yükselişin devam edeceğini kaydediyorlar.

``BANKACILIK KISMI DAHA AĞIR BASIYOR``

Global Menkul Değerler Stratejisti Gökhan Uskuay,  Merkez Bankası`nın faiz koridorunu düşürmesiyle beraber mevduat faiz oranlarında gerileme görüleceğini kaydederek henüz karlılığa yansımamaış beklentilerin İMKB`ye alım getirdiğini belirtti.

Büyümenin belirsiz olmasının sanayi sektörü şirketlerine ilgiyi azalttığına değinen Uskuay, hikayenin bankacılık kısmının daha ağır bastığını ifade etti.

Son PPK toplantısına kadar sanayi şirketlerinin daha defansif olduğunu bildiren Uskuay, faiz koridorunun daraltılmasının PPK metnine girmesi sonrasında görünümün tamamen değiştiğini vurguladı. Uskuay, petrol fiyatlarındaki artışa karşılık piyasaların Eylül ayındaki toplantıya kanalize olarak yükselişini sürdürdüğünü söyledi. Uskuay, Merkez Bankası`nın politikasını devam ettirdiği müddetçe banka hisselerinin daha cazip olmaya devam edeceğini dile getirdi.

NOT ARTTIRIMINDAN İMKB POZİTİF ETKİLENİR

Yatırım Finansman Bankacılık Analisti Sadrettin Bağcı, Moodys`in not arttırım kararının ardından bankacılık hisselerinde daha pozitif bir hareketin göze çarptığını hatırlatarak yatırım yapılabilir sevinin değerlemeler üzerinde etkisi olacağını belirtti. Kendi iç tüzükleri gereği henüz Türkiye`ye yatırım yapamayan fonların da yatırım yapma meyillerinin başlayacağını dile getiren Bağcı bu nedenle bankacılık hisseleri öncülüğünde İMKB`nin pozitif etkileceğini dile getirdi.

Banka hisselerinde hala alım fırsatı olduğuna değinen Bağcı, ABD`de olası QE3`ün gelmesi ve Avrupa tarafının toparlanmasının Türkiye için pozitif bir hamle olacağını dile getiren Bağcı, Türkiye`deki faiz oranlarının 7,5 seviyelerinde kalmasına belki daha da aşağı sarkmasına sebebiyet verebileceğini ifade etti.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.019 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.