Bank Ekspres’i Tekfen aldı

29.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

BDDK, fon bankalarından Bank Ekspres`in 30 Haziran 2001 itibariyle Tekfen Holding’e devredildiğini açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu bünyesindeki Bank Ekspres`in yüzde 99.46 oranındakü hissesinin 30 Haziran 2001 tarihi itibariyle düzenlenip mutabık kalınacak aktif ve pasif kalemleri içeren bilanço değeri üzerinden Tekfen Holding`e devredileceğini açıkladı. Aktif vve pasif kalemlerin dışında kalan bilanço kalemleri ise defter değeri üzerinden devredilecek.

141 trilyon liralık mevduat
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bank Ekspres`in devir tarihinde, Banka`da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun 141 trilyon liralık mevduatının bulunacağını, söz konusu tutar ve bu tutara tahakkuk ettirilecek faizlerin 3 taksit halinde 1 Temmuz 2004 tarihine kadar geri ödeneceğini duyurdu.

Tekfenbank Genel Müdürü Mehmet Nazmi Erten, Bank Ekspres hisselerinin Tekfen Holding`e 10 milyar lira gibi sembolik bir değerle devredildiğini açıkladı. Önemli olan hususun, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nun bugüne kadar Bank Ekspres`e koyduğu 141 trilyon liralık mevduatın 3 yıl gibi kısa sürede kendileri tarafından idare edileceğini belirten Erten, dolayısıyla fonun, bu banka için aktardığı mevduat kaynağının tamamını geri alacağını belirtti.

Bank Ekspresin hisselerinin devrinin ardından, iki bankayı bir süre paralel yöneteceklerini ifade eden Erten, daha sonra 2 bankanın birleşmesini sağlayacaklarını belirtti. Tekfenbank Genel Müdürü, 2 bankanın birleşmesiyle ilgili müracaatı hemen önümüzdeki hafta başı yapacaklarını, birleşmeyi de 3-6 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bu şartlara ek olarak, devir bilançosunda görülen nakdi ve gayrinakdi krediler satışı izleyen bir yıl boyunca TMSF`nin garantisi altında olacak. İştiraklerden Ekspres iç ve dış danışmanlık hizmetleri A.Ş., Ekspres Finansal Kiralama A.Ş. ve Ekspres Factoring A.Ş.`deki banka hisseleri Bank Ekspres nezdinde kalacak.

Personel çıkarılmayacak
BDDK’nın şartları arsında bir madde de banka çalışanlarıyla ilgili. Bu karara göre bankanın alıcısı, bankanın herhangi bir şubesini kapatmayacak ve eleman azaltımı yoluna gitmeyecek.
(tradecnet.com)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.005 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.