Balnak yabancı ortakla Irak`a girecek

15.07.2003 - 09:32 | Son Güncelleme :

Balnak Şirketler Grubu, potansiyel gördüğü Irak pazarını yakın takibe aldı. Grup, Irak pazarına yabancı bir firma ile stratejik ortaklık yaparak girmeyi planlıyor.

Balnak Şirketler Grubu CEO`su Selma Akdoğan, Irak`ı şu an için sadece izlediklerini ifade ederek, `O bölgeyi iyi tanıyan acentalarımız var, onlarla görüşmeler halindeyiz. Balnak büyük ihtimalle bir yabancı firmayı kendisine stratejik partner olarak alıp, bölgeye beraber girecektir. Ama ne olabilir, ne yapılabilir, kiminle işbirliği yapılabilir bunların da araştırmalarını ve altyapısını hazırlıyoruz` diye konuştu.

Türk cumhuriyetlerini de yüksek nufüs nedeniyle büyük bir pazar olarak gördüklerini ve yurtdışındaki acentalarıyla bu pazarlara da girmeyi hedeflediklerini açıklayan Akdoğan, Irak ve İran`ın da bu stratejinin bir parçası gördüklerini belirtti.

Akdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: `Olayı sadece Irak`a odaklamak istemiyorum. Tabii biraz politik sürecin durulmasını bekliyoruz. Amerika bile orada ne yapacağını bilmiyor. Irak bizim için de ilginç bir pazar. Ortadoğu`ya açılan bir pencere olarak görüyoruz` diye konuştu.

Lojistik öncü olacak

Geçen yılı 42 milyon dolarlık ciroyla kapatan ve bu yıl da yüzde 10 büyümeyi hedefleyen şirketin CEO`su Akdoğan, Türkiye lojistik sektörüne ilişkin olarak da, Dubai`nin bugün serbest ticaret ve lojistikle büyüyen bir ülke konumunda olduğunu, Türkiye`nin de

bu konuma çok rahat gelebileceğini söyledi.

Avrupa`daki ticarette artık Batı Avrupa`nın daha çok hizmet üreten, Doğu Avrupa`nın da ürün üreten kesim haline geldiğine dikkat çeken Akdoğan, sözlerine şöyle devam etti: `Batı Avrupa`daki bir şirket ürününü artık Polonya, Bulgaristan ve Türkiye`de üretiyor. Türkiye`nin bir sanayi üssüne dönüşeceğini öngörüyorum. Tabii bu yabancı yatırımcıyı teşvikle, vergileri yeniden düzenlemekle, tanıtımla Türkiye`ye çekmekle olacak. Tüm bunlarla birlikte lojistik de büyüyecek. Veya tam tersi lojistik bir lokomotif sektör olabilir Dubai örneğinde olduğu gibi. Lojistiğin altyapısı tamamlandığında bunun arkasından sanayi de gelecektir.`



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.