Bagfas Yuzde 10 Reel Buyumeyi Hedefliyor.

12.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gectigimizyilin agustos ayindan itibaren tum dunyayi etkisi altina alan global finansal kriz nedeniyle uretimde herhangi bir daralmaya gitmeyen Bagfas, amonyum sulfat tesisi disinda yuzde 90 kapasite ile faaliyetlerini surdurdu. 1998 yilinda 500 bin tonluk uretime karsilik, 650 bin tonluk satis gerceklestiren sirket, hedefledigi 120 milyon dolar (38 trilyon) tutarindaki ciro hedefini de yakaladi. 1999 yilinda cirosal bazda reel olarak yuzde 10 buyumeyi hedefleyen Bagfas 1998 ilini 2 trilyon 379 milyar lira karla kapatti. Sirketin 1997 yili kari 2 trilyon 695 milyar lira duzeyinde gerceklesmisti. 1998 yilinda Fransa`ya 3 bin ton DAP Gubresi ihrac eden Bagfas, oncelikli olarak sinirlari icindeki ihtiyaclari karsilamayi, Turk ciftcisine hizmet etmeyi hedeflediginden ihracati durdurdu. Gecen yilin sonlarina dogru Rusya`da gorulen genel kriz dolayli olarak gubre sektorunu de etkilerken, ucuz gubre satislari nedeniyle sektorde uretim kisilmak zorunda kaldi. Bagfas, kisa da olsa zor bir sonbahar yasanmasina ragmen, uretim bazinda yuzde 15.20 civarinda bir buyumeyi planliyor. 1998 yilinda pazar payi yuzde 13 olan sirket, icinde bulundugumuz yil icinde bu orani da yukseltmeyi hedefliyor. Bagfas, kalitede rakipsiz, `Super Ekstra` niteliginde, amonyum Sulfat, kimyevi gubre uretimine 1999 yilinda basladi. Bugunun teknolojisine uygun olarak, dunyanin sayili, modern kimyevi gubre ureten fabrikalarindan biri olan Bagfas, bu kez de uluslararasi standartlara uygun olarak Turkiye`de Super Ekstra kalitede Amonyum Sulfat ureten tek fabrika konumunda bulunuyor. Bagfas Turk ciftcisinin ihtiyacini karsilayacak miktarda uretilecek amonyum sulfat gubresinde aylik 18 bin ton kapasite ile calisiyor. Bagfas 1996-97-98 yillarinda toplam 30 milyon dolarlik yatirim harcamasi gerceklestirdi. Fosforik asit tesisinde modernizasyon yapan sirket, ayrica kapasiteyi gunluk 340 tondan 440 tona yukseltti. Bunun yani sira sulfirik asit tesislerinde modernizasyon yatirimi yaparak maliyetlerini dusuren Bagfas, 1999 yilinda 2-3 trilyon lira tutarinda lojistik bakimdan rahatlatici bir yatirim harcamasi ongoruyor. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.028 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.