Baba Çalık’tan Erdoğan’a ’sıkıntıdayız’ mektubu

19.02.2008 - 09:37 | Son Güncelleme :

Sabah-ATV’yi 1.1 milyar dolara satın alma adımıyla öne çıkan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın babası, Malatya’da kurulu Anateks’in Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, 2 bin işçimi ücretsiz izne çıkardım. 500 personelle çalışıyoruz. Ayda 2 milyon dolar zararımız var, işletmelerimi kapatmak zorunda kalacağım mektubu gönderdi.

ÖNCE
Türkmenistan’daki yatırımlarıyla adını duyuran, sonra enerji yatırımlarında öne çıkan, son dönemde de Sabah-ATV’ye 1.1 milyar dolarlık teklif verip, devralmayı bekleyen Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın babası, Anateks Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Sıkıntıdayım, işletmelerimi kapatmak zorunda kalabilirim mektubu gönderdi. İşletmeleri Malatya’da bulunan Mahmut Çalık, aynı mektubu Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’ya da iletti.

KAPATMAK ZORUNDA KALIRIM: Tekstil sektörünün duayenlerinden olan Mahmut Çalık, mektubunda yaşadığı sıkıntıyı şöyle dile getirdi: Tekstil sektöründeki sıkıntılar bu şekilde devam ederse, içimiz sızlayarak son elemanlarımızı da izine gönderip, tüm işletmelerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Kapatmadan devam edersek, her ay 2 milyon dolar zarar ederiz. Gerek faiz oranlarının yüksekliği gerek döviz kurlarının düşük seyretmesi ve buna bağlı olarak kontrolsüz ithal iplik girişi bizleri çözümsüzlüğe itiyor.

AVRUPA’NIN TEKSTİL ÜSSÜ: Türkiye’nin 15 yıllık tekstil projesi düzenlemesi gerektiğini vurgulayan Muhmut Çalık, böylece Türkiye’nin Avrupa’nın tekstil üssü olacağını savundu. Mahmut Çalık, bunun gerçekleşmesi halinde bugünkü ihracat rakamının 5 katına çıkacağını anlatarak mektubunda Hatta bu üretim için Türk insanının sayısı yetmez, belki Mısır, Fas, Tunus gibi ülkelere de istihdam sağlarız dedi.<ımg alt="/_newsimages/5014000.jpg" src="http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/5014000.jpg" align="right">

KEFEN BEZİ BULAMIYORDUK: Doğru projelerle sektörün elinden tutulmaması durumunda tekstilin söneceğini bildiren Mahmut Çalık, şunları aktardı: O zaman Türkiye kendi ihtiyacı olan tekstil ürünlerini iki üç kat pahalıya dışarıdan almak zorunda kalır. Geçmişte 5 metre kefen bezi bile üretemeyip, Amerika’dan getirmek zorunda kalıyorduk. O günlerden bugünlere gelebilmek için çok gayret gösterdik ve çok büyük yatırımlar yaptık. Maddi ve manevi bunca yatırımın bir çırpıda yok olmaması ve o eski zor günlere dönülmemesi için ilginizi bekliyoruz. Ben 68 senedir piyasanın içindeyim.

Camide ’cennet yolu’ yerine ekonomi anlatın

MAHMUT Çalık, torunu Hakan Akbulut’un Malatya’daki fabrikasının temel atma töreni sırasında yaptığımız görüşmede, Hocalar camide hutbe okuyup, vaaz verip cennet yolu gösteriyor. Hocaların camide ekonomi anlatması lazım. Eğer ekonomi düzgün olursa, din de mezhep de her yerde itibarlı olur. Atatürk nur içinde yatsın. Ne mutlu ki Türkiye’de demokratik laik düzeni kurmuş. Dünyanın en güzel düzeni.

Ağlamak için değil Türkiye için yazdım

ANATEKS Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalık, Başbakan ve ilgili bakanlara gönderdiği sıkıntıdayım mektubunun sonuna küçük bir not ekledi. Mahmut Çalık, 68 yıllık sanayici olduğuna dikkat çekerek, Bunları ağlamak için değil, Türkiye için yazıyorum dedi.

Çağlayan’ın önünde Fındıklı’ya okuttu

ANATEKS Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektubu daha önce Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’ya vererek, ulaştırmasını rica etti. Fındıklı, Mahmut Çalık’ın mektubunu Başbakanlık Özel Kalem’e bizzat ilettirdi. Mahmut Çalık, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın geçen hafta Malatya’ya yaptığı ziyareti de değerlendirip, fabrikasındaki
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.