Aygaz, 1998`de 108 Trilyon Lira Ciro Hedefliyor.

15.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
AygazGenelMuduru Yavuz Veyisoglu bu sene sirket cirosunun 108 trilyon civarinda olmasini beklediklerini soyledi. Veyisoglu ancak bunun Turkiye`deki LPG sekorunun buyumesi, enflasyon beklentileri, ekonomik gelismeler konusundaki beklentilerin degismemesi durumunda yapilan tahminler oldugunu sozlerine ekledi. Veyisoglu, sirketin faaliyetlerine iliskin sunlari soyledi. 1997 senesinde %35`ler civarinda olan pazar payimizi bu sene bir miktar arttirmayi hedefliyoruz. Su anda piyasada LPG sektorunde rekabet halinde olan 47 tane sirket ar. Bunlarin icinde bizim gibi buyuk operatorlerin yani sira cok ufak sirketlerde var. Bu kadar rekabetin yogun oldugu bir pazarda payinizi buyuk hamleler yaparak arttirma imkaniniz mevcut degil. Cunku piyasa bir yerden sonra hem doymus oluyor hem de pazar payinizi arttirmak icin alacaginiz onlemlerin cesidi azaliyor. Bu kosullar altinda biz pazar payimizi binde 5 civarinda artirmayi planliyoruz. 1997 yilinda toplam satislarin %89`u LPG, %6`si kimyasal madde, kalan %5`i de bizim hizmet gelirleri dedigimiz bir gelir hanemize ait. Burda yabanci sirketlere verilen dolum, tasima ve stoklama hizmetleri yer aliyor. Turkiye`de dogalgaz hic de azimsanmayacak olcude isinmada kullaniliyor. Iki sene once Turkiye`de tuketilen LPG`nin icinde tuplunun payi %80, dokme %20 civarindaydi. Bugun dokme %30`un uzerine cikmistir, tuplu %70`lerin altina gerilemekte.
Sirketin hedefleri: 1998`de Aygaz`in satislarinin 350.000 tonu dokme, 730.000 tonu tuplu olmak uzere 1.080.000 tona ulasmasini bekliyoruz. Bu sene 2.5 milyon dolar doviz girdisi bekliyoruz. Pazar payimizi binde 5 civarinda artirmayi planliyoruz. Sermayenin iki kati kadar olan YDAF`nin nasil degerlendirilecegine yonetim kurulu karar verir. Gecen sene Adana`da baslattigimiz Aygaz kart projesi ile sirketin tahsilat suresinin ve bankalara odenen islem maliyetlerinin azaltilmasi hedeflendi. Bunu diger bolgelere de yaymayi hedefliyoruz. Bayi sayimiz su anda 1280 civarinda. Bu rakam surekli degisiyor. Birakan oluyor yenileri ekleniyor. Bayilik kolay bir is degildir. Senede 50/60 civarinda bir artis kaydediliyor. Karadeniz`de bir LPG ikmal kapisi acmak uzere olusturulmus proje kapsamindaki gorusmelerimiz suruyor. Bu projeyi de gerceklestirmek istiyoruz. Biz her sene gerek dolum tesislerinin verimliligini artirmak gerekse piyasaya sundugumuz urunun kalite ve verimliligini arttirmak amacyila yatirim yapariz diyen Veyisoglu `yine her sene uc dort tane degisik terminalimizde ilave stok tanki yatirimi yapariz. Bunun disinda tabiki kara nakliye araclarinin takviye etmek durumundayiz` dedi. Yaviz Veyisoglu 1997 yilinda toplam 5 trilyon liralik yatirim yaptiklarini da belirterek sunlari soledi. `bunun ucte biri tesislerde 3/2`de tup ve tank gibi cogunlukla tuketici nezdinde bulunan ekipmanlara harcanmistir. Tamami ozkaynakla karsilanmistir. 1998 yilinda ise 8.5 trilyon civarinda yatirim yapilmasi planlanmakta. Bunun civarinda yatirim yapilmasi planlanmakta. Bunun 3 trilyonu birinci grupta bahsedilen yatirimlar kalani tup ve tank gibi tuketici nezdinde bulunan ekipmana aittir. Bunun da tamamini ozkaynaklardan karsilamayi planliyoruz." (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.