Avrupalının Parası Hedge Fonuna

30.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsalarda global olarak ortaya çıkan olumsuz tablonun etkilerinden kaçınmaya çalışan Avrupalı yatırımcılar, riskten arındırılmış hedge fonlara yöneldi.



Riskten arındırılmış fonların bu yılın sonu itibariyle ulaşması beklenen 50 milyar dolarlık düzey, geçen yılın sonuna göre yüzde 79`luk yükselişe işaret ediyor. Sektörle ilgili Eurohedge bülteninin editörü Iain Jenkins, bu artışın yüzde 80`inin yeni kaynak girişinden kaynaklanacağına işaret etti. Uluslararası müşteriler adına 8 milyar dolarlık riskten arındırılmış fonu yöneten Permal Investment Management Services`ın fon yöneticisi Omar Kodmani, borsaların, yatırımcıların yüzünü güldürecek bir tablo ortaya koymasına düşük olasılık tanıyor. Bu beklenti, başarılı bir riskten arındırılmış fonun, piyasaların yönünden bağımsız olarak para getirecek olması nedeniyle bu alana ilgi beklentisine dönüşüyor.


HEDGE FONLARI DAHA BAŞARILI;

Riskten arındırılmış fonların yöneticilerinin bu yıl, temel gösterge niteliğindeki endekslerden daha yüksek başarı göstermesi, Avrupalı yatırımcıları bu alana çeken etkenlerden biri olarak değerlendiriliyor. Dünyanın önde gelen riskten arındırılmış fonlarını içeren CSFB/Tremont Hedge Fund Index, bu yılın ilk dokuz ayında yüzde 4.9`luk yükseliş gösterdi. Bu tablonun, riskten arındırılmış fonlara Avrupa ilgisinin gelecek birkaç yıl boyunca yıllık yüzde 30`lar civarında yükselmesi muhtemel görülüyor. Bu durumda, Avrupalı yatırımcıların yatırım alışkanlıklarındaki değişikliğin de etkisi bulunuyor. Geleneksel bono - hisse senedi tutma, endekse ve momentuma yatırım yapma tarzının yerini, riskten arındırılmış fonlar ile birlikte endeksi takip eden fonlara yönelme alıyor.


KURUMSAL YATIRIMCI DA GELİYOR;

Uzmanlar kurumsal yatırımcıların da yeni olanakların peşinde olduğunu belirtirken, araştırma kuruluşu Golin/Harris Ludgate`in mart ayında yaptığı bir araştırma, bu arayışta riskten arındırılmış fonların bir hedef olacağını gösteriyor. Araştırmaya katılan 100 kurumsal yatırımcıdan 17`si riskten arındırılmış fonlara yatırım yapacağını açıklarken, bunlara mart 2002 itibariyle eklenecek olan oran yüzde 39 olarak belirlendi. Avrupa`da riskten arındırılmış fonlara talepte en ciddi artışın Hollanda, İsviçre ve İskandinavya`da gerçekleşmesi bekleniyor. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.