Avrupa Toparlandi, Asya Belini Dogrultamiyor.

13.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Dolarin,yen karsisinda deger kaybetmesiyle birlikte Asya bolgesindeki borsalarin bazilarinda ufak capta toparlanma olmasina karsilik buyuk bolumunde yine cokus yasandi. Asya-Pasifik bolgesinde en onemli dusus Singapur Borsasi`nda meydana geldi. Cin`in devaluasyon yapabilecegi kaygilarina, sirket kazanclarinin da beklenenin altinda gerceklestigi haberleri eklenince Strait Times Sanayii Endeksi son 10 yilin en dusuk seviyesine indi. Singapur Borsasi, yuzde 1.2`lik dususle gunu 995.77 puandan kapatti.
Filipinler: Wall Street`teki gelismelere oldukca duyarli olan Filipinler Borsasi ise Dow Jones Endeksi`nin gerilemesine ve yuksek faiz oranlarina bagli olarak yuzde 4.8 gibi buyuk capta bir dususle gunu 1,307.30 puandan kapatti.
Yeni Zelanda: Yeni Zelanda Borsasi da gunu yuzde 2.1`lik dususle, 1,952.30 puandan kapatirken, Tayvan Borsasi`nda endeks yuzde 0.43`luk gerilemeyle 7,351.51 puana indi.
Avustralya: Avustralya Borsasi da, yuzde 0.39`luk gerileme ile gunu 2,551 puandan tamamladi.
Guney Kore: Bolgenin onemli borsalarindan biri olan Guney Kore`de de, hisse senetlerinin degerlerinde gerileme oldu. Endeks, yuzde 1.9`luk dususle gunu 305.35 puandan kapatti.
Hong Kong: Bolgenin diger bir onemli borsasi olan Hong Kong Borsasi`nda ise faiz oranlarinin gerilemesi endeksin toparlanmasina olanak tanidi. Ayni zamandi Japonya`nin onemli bir ticari partneri konumundaki Hong Kong Borsasi, yen`in deger kazanmasi ile birlikte yuzde 1.2 tirmanarak gunu 6,859.48 puandan tamamladi.
Malezya-Endonezya: Bolgenin en sikintili borsalari olan Malezya ve Endonezya borsalarinda da endekslerde yukselis vardi. Malezya Borsasi gunu yuzde 2.2`lik cikisla 342.19 puandan, Endonezya Borsasi yuzde 0.39`luk artisla, 10 gun sonra ilk defa yukselerek gunu 408.635 puandan kapatti. Tayland Borsasi ise tatil dolayisiyla kapaliydi.
Avrupa borsalarinda ise dun genelde toparlanma vardi. Borsalarin genelde gune iyi bir baslangic yapmasinda, onceki gun New York menkul Kiymetler Borsasi Wall Street`in, gunu ufak capta bir dususle bitirmesi ve Tokyo`da, yenin dolar karsisinda deger kazanmasi etkili oldu. Avrupa`nin en buyuk borsasi olan Londra Borsasi`nda FTSE100 endeksi acilista, 19.20 puan gerileyerek 5413.6 puana dustu. Frankfurt Borsasi`nda, X-Dax endeksi ise 73. 01 puanlik artisla gune 5358.79 puandan basladi. Paris Borsasi`nda da, CAC-40 Endeksi 31.19 puanlik cikisla sabah saatlerinde 3,887.17 puana yukseldi. Uluslararasi borsalarda onceki gun en buyuk cokusu yasayan Rusya Borsasi, dun yukselise gecti. Rusya Maliye Bakanligi ise `devaluasyon yapimlayacagi` gorusunu yeniledi. Onceki gun yuzde 9`un uzerinde deger kaybeden Moskova Ticari Sistem Endeksi, dun yuzde 4.7`lik artisla 115,1 puana yukseldi. New York Borsasi ise dunku seansa binde 8`lik bir yukselisle basladi. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
993 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.