Avrupa`nın suyu ısınıyor!

24.08.2012 - 08:43 | Son Güncelleme :

Avrupalı politika yapıcıların borç krizi konusunda ilerleme sağlayamamasının getirdiği kötümserlikle endeksler satıcılı seyrediyor.

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dolar_euro.jpg">Avrupalı politika yapıcıların borç krizi konusunda ilerleme sağlayamamasının getirdiği kötümserlikle endeksler satıcılı seyrediyor.

Bir gün öncesinde FED tutanaklarından parasal genişleme sinyali çıkmasının getirdiği iyimserlikle yükselen borsalar gün içinde gelen haberlerle eksiye döndü.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

BANKA FAİZLERİNDEKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

St. Louis Fed Başkanı Bullard`ın verilerin dev bir adım atılmasını gerektirmediği yönündeki açıklaması parasal genişleme umutlarının azalmasına neden oldu.

Avrupa cephesinde kemer sıkma programı ve reformları hayata geçirmek için daha fazla zaman isteyen ve Biraz soluklanmamıza izin verin diyen Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras`a kötü haber Almanya`dan geldi. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, bütçe kısıntısı uygulaması için Yunanistan`a daha fazla zamana tanımayla bu ülkenin sorunlarının çözülmeyeceği açıklamasıylaAvrupa borsaları kazançlarının bir kısmını geri verdi. Dün akşam saatlerinde gerçekleşen Merkel Hollande görüşmesinden çıkan satır başları da Yunanistan konusuna ilişkin çözümün masada durmadığı algısına yol açtı. Almanya Başbakanı Merkel, Yunanistan’ın yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaparken Fransa Başbakanı Hollande, Yunanistan’ın euroda kalmasını istediklerini fakat bunun Yunanistan’ın elinde olduğunu belirtti.

Asya cephesinde ise dün son dokuz ayın en düşük seviyesine inan imalat rakamlarının parasal genişleme umutlarını doğurmasıyla olumlu seyirde kapanan endeksler, yeni günde Çin’in verilerle oynadığı yönündeki iddiaların getirdiği kötümserlikle satıcılı seyrediyor.

Nikkei 225 endeksi yüzde 1,36 oranında düşüşle 9,053 puanda, Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1,22 oranında düşüşle 19,886 puanda, S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,91 oranında düşüşle 4,343 puanda seyrediyor.

Wall Street son bir ayın en büyük düşüşü yaşandı. Dow Jones endeksi yüzde 0,88 oranında düşüşle 13,057 puanda, S&P 500 endeksi yüzde 0,81 oranında düşüşle 1,402 puanda, Nasdaq endeksi yüzde 0,66 oranında düşüşle 3,053 puana geriledi. VIX endeksi yüzde 5,56 primli 15,95 seviyesinde seyretti. Paritenin 7 haftanın zirve seviyesini test ettiği günün ardından parite 1,2557 seviyesinde seyrediyor.

Dün Fith’den gelen not artırımını üç koşula bağladığı raporunu, İMKB’nin yurtdışı piyasalara görece daha az kayıpla günü tamamlamasına neden oldu. Endeks, gün sonunda yüzde 0,04 düşüşle 66,079 puandan işlem gördü.

Emtialar cephesinde spot altının onsu 1,666 dolar seviyesinde bulunuyor. Brent petrolün varilinde 114,46 seviyesinde seyrediyor.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.