Asya piyasaları 17 yılın zirvesini gördü

02.08.2017 - 09:21 | Son Güncelleme :
Asya piyasaları 17 yılın zirvesini gördü | Genel Haberler

Asya piyasaları teknoloji devi Apple'ın açıkladığı yüksek kâr rakamları ile 17 yılın zirvesini gördü.

Asya piyasalarında teknoloji hisseleri Apple'ın açıkladığı yüksek kârların, bölgedeki elektronik parça üreticilerini ve tedarikçilerini canlandırmasıyla bugün 17 yılın zirvesini gördü ve enerji sektöründeki gerilemeyi dengeledi.

Dünyanın piyasa değeri en yüksek şirketi olan Apple'ın hisseleri dün açıkladığı bilançosunun ardından ABD seans sonrası işlemlerinde yüzde 6 değer kazanarak 159 doların üzerine çıktı. Şirketin piyasa değeri de 830 milyar doları aştı. Apple'daki bu yükseliş Dow Jones endeksini bugün 22,000 seviyesinin üzerine taşıyabilir. Asya piyasalarındaki işlemlerde Dow Jones vadeli kontratları yüzde 0.2 artıda bulunuyor.

Haberin Devamı

Beklentilerin üzerinde iPhone satış adetleri açıklayan Apple, satış gelirleri ve net kârda da beklentileri aştı. Şirket iPhone'un 10. yıl dönümü modelinin zamanında piyasa süreceğinin de sinyalini verdi. Apple'ın tedarikçileri arasında yer alan LG Innotek yüzde 9 ve dünyanın ikinci büyük bellek yongası üreticisi SK Hynix yüzde 3 yükseldi. Asya teknoloji hisseleri MSCI endeksi yüzde 0.8 yükselerek 2000 yılı başından bu yana en yüksek seviyeleri görürken, yıl başından bu yana kazanımlarını yüzde 40'a taşıdı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bu kazanımlar temel maden ve enerji sektörlerindeki kayıpları dengeledi ve Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksinin artıya geçerek 2007 sonlarından beri en yüksek seviyesine yakın seyretmesini sağladı.

Dolar, yatırımcıların başta cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi olmak üzere bu haftaki önemli olaylar için pozisyon almalarıyla 15 ayın en düşük seviyesinden ılımlı toparlanmasını sürdürdü. Yatırımcılar tarım dışı istihdam verisi öncesinde bugün ABD ADP özel istihdam verisi ile San Francisco Fed Başkanı John Williams ile Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'in yapacağı konuşmalara odaklanacak.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre; doların başlıca altı temel para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşüşten etkilenmedi. Dün 92.777 ile Mayıs 2016'dan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra toparlanan dolar bugün 93.090'da bulunuyor.

Euro dün iki buçuk yılın zirvesi olan 1.1846 doları gördükten sonra hafif geriledikten sonra bugün yatay seyrederek 1.1806 dolarda bulunuyor. Dolar, Washington'u etkileyen siyasi karışıklık ve düşük enflasyon gibi Fed'in para politikasını sıkılaştırmasıyla ilgili belirsikleri artıran güçsüz ABD ekonomik verileriyle baskı altında bulunuyor.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.