Anketlerin şampiyonu AKP

20.07.2007 - 09:30 | Son Güncelleme :

KONDA`nın seçim anketinde AKP`nin eriştiği yüzde 40`ı aşkın oy oranı tartışma yarattı

KONDA`nın seçim anketinde AKP`nin eriştiği yüzde 40`ı aşkın oy <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/secimsandigi2.jpg" align="right" vspace="5">oranı tartışma yarattı. Anketin doğruluğu tartışılırken bir benzer anket sonucunu da SONAR araştırma şirketi açıkladı.

MİLLİYET

SONAR, seçime birkaç gün kala son seçim anketini yaptı. Ankete göre kararsız oyların dağılımıyla AKP’nin oy oranı en az yüzde 41 olurken, en fazla yüzde 44’e çıkıyor. CHP’nin oy oranı ise yüzde 19 ila yüzde 22 aralığında.

SONAR Yayıncılık Ltd. Şti.’nin seçim öncesi siyasi partilerin son oy durumunu belirlemek üzere yaptığı anket, 6- 14 Temmuz tarihleri arasında, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 30 il, 217 ilçe ve 64 köyde toplam 9 bin 439 kişiyle görüşülerek gerçekleştirildi. Birleşik Oy pusulasına benzer bir anket formu dağıtılarak deneklerden parti tercihlerini işaretlemeleri istenirken, anket çalışmasında parti tercihi sorusuna “hiçbiri ve “oy kullanmayacağım cevabı verenler değerlendirmeye alınmadı.

AKP KARARSIZLARLA YÜZDE 44’E ULAŞIYOR

SONAR anketine göre, kararsız oylar dağıtılmadan AKP’nin oy oranı yüzde 40 olurken, bu oranın kararsızların dağıtılmasıyla en az yüzde 41 olacağı, en çok yüzde 44’e ulaşacağı belirtildi.

CHP’NİN OYU EN ÇOK YÜZDE 22

Ankete göre, CHP ise kararsız oylar dağıtılmadan yüzde 18.73 oranında oy alıyor. Ankette kararsız oyların dağıtılmasıyla CHP’nin oy oranının en az yüzde 19 en çok yüzde 22 olabileceği kaydedildi.

Ankete göre kararsız oylar hariç MHP yüzde 15.03, Genç Parti yüzde 7.56, DP yüzde 7.5, bağımsızlar yüzde 2.91 oranında oy alıyor. Ankette kararsız oyların ise yüzde 6.09 olduğu belirtiliyor.

KARARSIZLAR DAĞITILDIĞINDA BARAJI 5 PARTİ ZORLUYOR

Ankete göre kararsızların dağıtılmasıyla MHP’nin oy oranı yüzde 14 ila yüzde 18 arasında gerçekleşiyor. Kararsız oyların dağıtılmasıyla Genç Parti’nin en az yüzde 8 en çok yüzde 12 oy alacağı kaydedilirken, Demokrat Parti’nin de yine en az yüzde 7.5 en çok yüzde 11.5 oy alacağına dikkat çekiliyor. Bu durum ise 22 Temmuz’da Meclis’i beş partinin zorlayacağını ortaya koyuyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.