Anayasa tartışmasında Gül devrede

25.09.2007 - 09:15 | Son Güncelleme :

Anayasa hazırlıkları sırasında, YÖK ile hükümet arasındaki karşılıklı açıklamaların ardından gözler bugün Çankaya Köşkü`nde olacak

Anayasa hazırlıkları sırasında, YÖK ile hükümet arasındaki <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/abdullahgul454.jpg" align="right" vspace="5">karşılıklı açıklamaların ardından gözler bugün Çankaya Köşkü`nde olacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün saat 09.30`da YÖK Başkanı Erdoğan Teziç`i kabul edecek.

CNNTURK

Görüşme planlanandan bir gün önce gerçekleşecek. 
 
Yeni anayasa çalışmalarının askıya alınmasını isteyen rektörlere karşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Herkes kendi işine baksın demesi ile başlayan tartışmanın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç`i Köşk`te ağırlayacak.
 
Teziç, anayasa değişikliği ve üniversitelerdeki türban konusunda görüşlerini cumhurbaşkanı ile paylaşacak.
 
Yeni anayasa tartışmalarına dahil olan rektörler ve YÖK ile hükümet arasında yaşanan tartışma Köşk`e taşınıyor.

Gündemde yükseköğretimin sorunları,türban ve anayasa tartışmaları olacak. YÖK Başkanı Teziç, cumhurbaşkanına YÖK`ün yayınlarından 5 kitabı da götürecek.
 
Teziç`in Gül`e vereceği kitaplar şöyle:
 
* Türkiye`nin Yükseköğretim Stratejisi 
* Uluslararası Yükseköğretim Konferansı
* Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Konferansı
* Türkiye-İngiltere Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Konferansı
* Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Fakülteleri 
 
Teziç`in çantasında YÖK`ün hazırladığı Yükseköğretim Strateji Raporu, uluslararası yükseköğretim konferansı,uluslararası mesleki ve teknik eğitim konferansı, Türkiye-İngiltere mesleki ve teknik eğitimde işbirliği konferansının sonuçları ile öğretmen yetiştirme ve eğitim fakültelerine ilişkin yapılan çalışma yer alacak.
 
YÖK Başkanı, yeni anayasa taslağında yükseköğretimle ilgili öngörülen düzenlemeler hakkındaki görüşlerini cumhurbaşkanı ile paylaşacak.
 
Özellikle üniversitelerde kılık kıyafetin serbest bırakılması ile ilgili kaygılarını aktaracak. Teziç, hükümetin yeni anayasa için toplumsal mutabakat araması gerektiğinin de altını çizecek.
 
Erdoğan`ın rektörlere tepkisi
 
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu`ndan çıkan kararın belli olmasının ardından olağanüstü toplanan Rektörler Komitesi sivil anayasa taslağını görüştü.
 
Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Prof. Dr. Teziç, ``Girişime bir an önce ara verilerek 21 Ekim`deki halkoylaması beklenmeli`` dedi.
 
Prof. Teziç, türban yasağına ilişkin olarak da, ``Kılık-kıyafet yönetmeliğinde değişiklik hukuken mümkün değil`` görüşünü savundu.
 
Rektörler Komitesi`nden gelen açıklamayı değerlendiren Başbakan Erdoğan, anayasa taslağını henüz tartışmaya açmadıklarını, buna rağmen yapılan tartışmaların ``doğmayanı boğmaya yeltendiğini ve mahsurlu olduğu``nu söyledi.
 
Başbakan kaygılarını dile getiren rektörlere de ``Herkes kendi işine baksın`` diye çıkıştı, türban konusunda ise, ``Bu AKP`nin simgesi değil`` dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.