Altyapılı Arsa-Bahçeli Konut Projesi Başlıyor

02.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Ankara Ve Konya`Da Yapilacak Pilot Uygulama İçin, Toki, Milli Emlak Genel Müdürlüğü İle Protokol İmzaladi -Türkiye Çapinda Altyapili Arsa Üretimi İçin De, Milli Emlak, Arsa Ofisi Ve Toki Arasinda Önümüzdeki Günlerde Bir Protokol İmzalanacak -Proje Kapsaminda, Cumhuriyetin 100. Yilina Kadar 4 Milyon Konut Üretimi Öngörülüyor.


ANKARA (A.A) - 02.11.2000 - Toplu Konut İdaresi`nin (TOKİ), hazine arazileri üzerinde uygulamaya koyacağı altyapılı arsa projesi, uygulama aşamasına geldi. Pilot uygulama için Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ arasında arsa devri konusunda protokol imzalanırken, Türkiye çapında yapılacak uygulama için de önümüzdeki günlerde Milli Emlak, Arsa Ofisi ve TOKİ arasında protokol imzalanacak. A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara ve Konya`da yapılacak pilot uygulama için, TOKİ`nin Emlak Genel Müdürlüğü`nden alacaklarına mahsuben, bazı arsalar devir alındı. Araziler imar planlarının tamamlanmasından sonra, arsa olarak tescil edilecek ve düşük yoğunluklu konut arsası olarak pazarlanacak. Arsaların satış şartlarına ilişkin yönetmelik hazırlıkları da tamamlanmak üzere.


Türkiye çapında ``altyapılı arsa, bahçeli konut`` üretimi projesi için imzalanacak protokol ile Milli Emlak, bazı hazine arazileri üzerinde tasarruf yapma yetkisini, Arsa Ofisi ve TOKİ`ye devredecek. Arsa Ofisi ve TOKİ, bu yetki devrine dayalı olarak hazine arazileri üzerinde konut üretim, satış ve pazarlama yapabilecek. Bu arazilerin bir bölümü bahçeli konut yapımı için altyapılı arazi olarak satışa sunulurken, çok değerli olan arazilere, müşteri finansmanı ve hasılat paylaşımı yöntemine göre konut yaptırılacak. Konutların pazarlamasını da TOKİ yapacak veya yaptıracak. Türkiye`deki kamu arazilerinin yüzde 78`inin tescil edilmemiş olması nedeniyle, ucuz ve altyapılı arsa üretimi açısından bunun önemli bir potansiyel olduğu vurgulandı. Devlet Bakanı Faruk Bal, ilgili protokolün imzalanmasından sonra, başka sorun çıkmazsa, uygulamaya gelecek yıl Mart`tan itibaren başlanacağını bildirmişti. Proje ile Cumhuriyetin 100. yılına kadar 4 milyon konut üretimi öngörülüyor. Projenin uygulama aşamasında, altyapı ve konut yapımı sırasında uzun vadeli dış kredilerin de devreye girebileceği belirtiliyor
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.