Ali Koç ve eski Siemens CEO`su, Koç yönetiminde

01.02.2008 - 09:58 | Son Güncelleme :

Koç Holding, geçen yıl boşalan iki yönetim kurulu üyeliğine atama yapıldığını duyurdu. Koç Holding`ten yapılan açıklamaya göre şirketin dün yapılan yönetim kurulu toplantısında, geçen yıl boşalan yönetim kurulu üyeliklerine, Ali Yıldırım Koç ile Prof. Dr. Heinrich v. Pierer`in getirilmesine karar verildi.


Geçen yıl boşalmıştı

Koç Holding`in yönetim kurulundaki iki koltuk geçen yıl boşalmıştı. Mart 2007`de holdingin CEO`su Bülend Özaydınlı ayrılma kararı aldığını açıklamıştı. Ekim 2007`de de Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi olan Dr. W.Wayne Booker vefat etmişti. Yeni atanan iki üye bu isimlerin yerini dolduracak.
Koç Holding`ten yapılan açıklamada, yeni iki atamaya ilişkin yönetim kurulu kararının şirketin yapılacak ilk genel kurul toplantısına sunulacağı belirtildi.
Otomotiv, dayanıklı tüketim, finansal hizmetler, enerji, gıda, perakendecilik, turizm ve bilgi teknolojileri sektörlerinde faaliyet gösteren Koç Holding, bünyesinde 89 bini aşkın personel bulunduruyor.


Ali Koç, 41 yaşında

Koç Holding`in yeni yönetim kurulu üyelerinden biri olan Ali Y. Koç 1967 yılında İstanbul`da doğdu. Texas Rice Üniversitesi İşletme Bölümü`nü bitiren Koç, Harvard Üniversitesi`nde işletme mastırı yaptı. Çalışma hayatına 1986 yılında Koç Topluluğu`nda başlayan Ali Y. Koç, 1990-1994 yılları arasında ABD`de finans alanında çalıştı. 1997 yılında Koç Holding`de Yeni İş Geliştirme Koordinatörü oldu. Halen Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

<ımg class="img" alt="hspace=10" src="http://www.milliyet.com.tr/2008/02/01/ekonomi/resim/aeko01.jpg" align="right" vspace="10">

Siemens`in tepesine çıktı

Koç`un yeni yönetim kurulu üyelerinden biri olarak atanan Prof. Dr. Heinrich v. Pierer, 1969 yılında çalışmaya başladığı Alman Siemens AG firmasında 1992-2005 yılları arasında CEO koltuğunda oturdu. 39 yıl boyunca çalıştığı Siemens AG`de önemli görevler alan Pierer, en son 2005 - 2007 yılları arasında Siemens Denetim Kurulu Başkanlığı`nı üstlenmişti. Pierer, Nisan 2007`de bu görevinden ayrılmıştı.
1993-2006 yılları arasında Alman İş Dünyası Asya Pasifik Komitesi Başkanlığı`nı da yürütmüş olan Prof. Dr. Heinrich v. Pierer, Erlangen Friedrich Alexander Üniversitesi`nden Endüstriyel Ekonomi alanında şeref doktorası sahibi.
1941 doğumlu olan Pierer, kuruluşunda görev aldığı Alman Sanayicileri Asya-Pasifik Komitesi`nin başkanlığını yürütüyor.
Gerhard Schröeder döneminde Alman hükümetine danışmanlık yapan Pierer, aynı görevi Angela Merkel hükümetinde de sürdürüyor. Pierer, Nisan 2004`te Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nde yaptığı konuşmayla, bu platformda konuşan sayılı işadamı arasında yer alıyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.