Alfa Romeo, 147 ile Çizme`yi Aştı

30.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sınıfına canlılık getiren Alfa Romeo 147, ilk kez 3 Kasım`da başlayacak Autoshow fuarında sergilenecek.


Ocak ayından itibaren de satışa sunulacak . Torino Otomobil Fuarı`nda gözleri kamaştıran Alfa 147, yılbaşından sonra Avrupa`yla aynı anda Türkiye`de de satışa sunulacak. Alfa 156 ile çıkışa geçen Alfa Romeo, 166`dan sonra şimdi de kompakt sınıfta 147`yi meraklıların beğenisine sundu. Halka yönelik performans otomobillerinin önde geleni Alfa Romeo, yırtıcılığını, zarafetle sentezleyip, 3 kapılı sportif bir otomobil yarattı.Son 2 yılda satışları % 5 artan İtalyan markası Alfa Romeo, Monte Carlo`da düzenlenen organizasyon ile 147`yi dünya basınına tanıttı. İtalya`da satışına başlanan 3 kapılı 147, 1949 model bir Alfa Romeo`dan esinlenilerek ortaya çıkarılan sıradışı yeni dizaynıyla farklılığını gösteriyor.


Alfa Romeo 147, 4 farklı motor seçeneği ile satılacak. İlk önce 1.6 litre hacimli 105 beygir ve 120 beygir ile 2.0 litrelik 150 beygirlik Twin Spark motora sahip olacak. 1.9 litrelik 110 beygir gücündeki turbo dizel motor ise ilkbaharda, 5 kapılı versiyonla birlikte çıkacak. Çift bujili (Twin Spark) motorlarda yapılan en önemli gelişme, Drive by Wire sistemine geçilmesi olmuş. Bu sistem sayesinde gaz pedalıyla motorun gaz kelebeği arasında hiç bir mekanik bağlantı kalmıyor. Sürücünün gaz pedalından verdiği emirler, otomobilin elektronik işletim sisteminden verilen komutla motora iletiliyor ve böylelikle hem yakıt tüketimi hem de egzoz gazı emisyon değerleri kontrol altında tutuluyor. Yeni nesil otomobillerde güvenlik önem verilen konuların başında geliyor. 80 crash test denemesi ve sayısız bilgisayar simülasyonundan sonra üretilen Alfa 147`nin geliştirilmesi için 3 trilyon TL. harcanmış. 145`den uzun, 146`dan kısa olan 147, tek karoser üzerinde üretiliyor.


Kaliteli ve geniş bir içmekanı olan 147`nin en dikkat çekici kısmı şüphesiz dashboard`u. Birbirinden bağımsız krom çerçeveli, üç yuvarlak göstergeden oluşan gösterge tablosu, kırmızı aydınlatmalı.Alfa Romeo 147, 156 ile sunduğu Selespeed`i (direksiyondan da kumanda edilebilen sequential şanzıman kompakt sınıfta sunulan ilk otomobil özelliğine sahip. Alfa Romeo 156`da kullanılan Selespeed otomatik şanzıman, 2.0 litrelik Alfa 147`lerde yer alıyor. İlk etapta sadece Selespeed otomatik şanzımanla satılacak olan 2.0 litrelik versiyon için hidrolik debriyajlı manuel şanzıman da aynı tarihte Alfa 147 ürün gamına dahil olacak.


Gerek sürücü gerekse yolcu için çift hava yastığı, ABS, elektronik araç denge sistemi VDC(Vehicle Dynamic Control), kompresyonla dengeli yavaşlamaya yardımcı olan MSR ve fren basıncı dağılımı sistemi EBD Alfa Romeo`nun güvenli sürüşü için düşülmüş. Dört tekerlekten bağımsız süspansiyon sistemi, üst sınıftaki yol tutuş düzeyini yakalıyor. Ford Focus, Volkswagen Golf ve Opel Astra`ya rakip olan Alfa Romeo 147`nin 13 milyar liranın altında satılması bekleniyor. (YENİ BİNYIL)






Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.005 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.