Alarko Evlilikten Cok Memnun.

25.06.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ekonomik Kriz donemleriniizledigi politikalarla en az kayipla noktalayan Alarko Grubu, 1999`u yuzde 5-10 gerilemeyle kapatmayi planliyor. Alarko Sirketler Toplulugu Genel Koordinatoru Ayhan Yavrucu, ABD`li klima ureticisi Carrier`le yapilan ortaklik anlasmasinin beklenenden daha iyi sonuc verdigini soyledi. Carrier`le ortakligin gelistirilmesi ve guclendirilmesi yonunde calistiklarini belirten Yavrucu Alarko grubu hakkinda bilgi verdi. Evlilik bekledigimizden de iyi. Gorusmeler 1,5 yil surdu ve bu safhada ortakligin kosullari cok iyi belirlendi. Butun taslar yerli yerinde. Amerikali firmalar, isin butcesini, programini cok tartisiyor ama gunluk islere mudahale etmiyor. Cok sik araliklarla rapor istiyor. Alarko`yla Carrier`in calisma sistematigi birbirine cok yakin. Ortaklik onumuzdeki yillarda daha da genisleyecek ve her iki taraf icin cok daha onemli sonuclar doguracak. Uretilen mamullerin cesitlenmesi ve bunlarin Carrier araciligiyla yurtdisina ihrac edilmesini planliyoruz. Ayrica baska yerlerde uretilen bazi Carrier urunlerinin bazi Carrier urunlerinin uretiminin Turkiye`ye kaydirilmasi calismalari da var. 1999 icin toplam 407 milyon dolarlik bir ciro hedefliyoruz. Bunun 235 milyon dolara taahhut sektorunde, endustriyel uretim ve ticarette 123 milyon dolar, elektrik uretiminde 10-11 milyon dolar, turizmde 200 milyon dolar ve gidada da 3 milyon dolarlik bir ciro ongoruyoruz. Bu da toplam 407 milyon dolar. Bu yuzde 10 arti veya eksi olabilir. Oyle saniyorum ki bunu realize edebiliriz. Bazi sektorlerde yapina butcelerin bir miktar gerisindeyiz. Ama elimizdeki is talepleri ve aldigimiz siparisler ve ozellikle ekonomide ilk butcenin de yapilip aciklanmasiyla ikinci yariyili yuzde 5-10`luk gerilemeyle kapatmayi umuyoruz. Anlasma sonrasinda ilk asamada, onemli bir artis beklemiyorduk. Klima satislarinda gecen yillara gore istatistikler de bunu gosteriyor. 1994 kirizin Turkiye atlattiktan sonra yapisal refromlar yapilmadi. Kamu ekonomisini denklestirmeye yonelik ciddi adim atilmadi. Gider, yani harcama reformu yapmadi. Turkiye. Sosyal sigortalar ve KIT`ler konusunda hicbir calisma yapilamadi. Alarko Grubu olarak bu kosullarda likiditemizi isletme sermayesi ihtiyacimizin uzerinde tutuyoruz. Bu da gel-git ve calkantilara karsi bizi koruyor. 1999 yil sonunda 12 milyon dolarlik bir ihracat ongoruyoruz. Ancak hedefin bu yil gerceklesmesi zor gibi, Bu 9-10 milyon dolar seviyelerinde kalir, ama 2000`de aradaki farki kapatabiliriz. Ote yandan endustriyel urun ihticatinin artmasini bekliyoruz. Cunku, bu artisi gerceklestirecke yeni islere basladik. Rusya`daki krizi, 1996 yilinda odemelerin yavaslamasiyla fark ettik. Bu nedenle Rusya`daki islerimizi azalttik, bazilarini da askiya aldik. Ama Rusya`daki ofisimizi kapatmadik. Normal islerimi surduruyoruz, cunku orada 10 yillik gecmisimiz var. Rusya bizim icin cok buyuk ve onemli bir pazar. Bu nedenle Rusya`dan cikmayi dusunmuyoruz. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.