Alarco Carrier Yuzde 10 Reel Buyume Hedefliyor.

12.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
1999yilinda yuzde 10 reel buyume hedeflediklerine isaret eden Alarko Carrier Genel Muduru Onder Sahin, `miktar bazinda 1999 uretim ve satis hedeflerini yakaladik, ancak yogun rekabet nedeniyle fiyatlar gerektigi kadar artmayinca hedeflerin bes puan kadar gerisinde kaldik` dedi. Alarko Carrier 1998 yilinda cirosunu bir onceki yilda oldugu gibi 68.8 milyon dolarda tutarken, 251.118 adet panel radyator, 5.918 adet dalgic pompa, 850 adet klima santraliyle 26.261 adet de kalorifer satti. Sirketin isitma, klima ve pompa olmak uzere uc ana grubunda faaliyet gosterdigini belirten Sahin, 1999 yilinda ciro hedeflerini yakalayamamakla birlikte, tum urunler toplaminda pazar paylarini yukselttiklerini vurguladi. Alarko`nun Carrier ile birlesmesinden once ihracatinin toplam satislar icindeki payinin yuzde 4-5 dolayinda kaldigina dikkat ceken Sahin, dis piyasalar icin bu yil harekete gececeklerini, hedeflerinin uc yil icinde ihracatin toplam satislardaki payini yuzde 15 ile 20 dolayina cikarmak oldugunu kaydetti. Sahin, Carrier`in Fransa`daki fabrikalarindan birini kapatarak uretimi Turkiye`ye kaydirdigini ifade etti. Bu yil isitma pazarinda atilim yapmayi planladiklarini ifade eden Sahin, ilk kez gecen yil piyasaya cikardiklari Serena marka kombilerin uretimini yuzde 100 artirdiklarini ve ayni urunu Carrier markasiyla da ureteceklerini vurguladi. Gebze Organize Sanayi Bolgesi`ndeki 60 donum arazide 33 bin 500 metrekare kapali aalni olan fabrika insaatina gecen temmuz ayinda baslandigini hatirlatan Sahin, depremin olumsuz etkilerine karsi insaatin yuzde 70`inin tamamlandigini vurguladi. Yeni uretim birimlerinin yaninda teskilatini da guclendirme calismalarini surdurmekte olduklarini vurgulayan Sahin, `2000 yilinda yaratilmis olan iyimser havanin ve ikinci yarida hissedilecegini dusundugumuz ekonomik canlanmaninda ivmesiyle 1999`dan daha iyi bir yil gecircegimize inaniyoruz` dedi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.