Aktif Finans Genel Muduru Alper Uyar: Buyume Hedefimiz Yuzde 20.

09.05.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


Piyasalarda uzunca bir suredir hakim olan belirsizlik havasi, finans sektorunu ozellikle de factoring sirketlerini olumsuz etkiledi. Factoring konusunda kurulan ilk sirket olan Aktif Finans ise gosterdigi basarili finansal politaka ile krizden en az zararla cikan sirketlerin basinda geliyor. Belirsizlik ortaminda en dogru yolun likit kalmak oldugunu ve Aktif Finans`in buy olla krizden en az sekilde etkilendigini belirten Genel Mudur Alper Uyar ile sirketi ve piyasayi konustuk.
Factoring sektorunun su anki durumu cok kotu degil. Sektorde, son bir iki yildir bir hareketlenem soz konusu. Sektorun temel islevi ticaret finansmani oldugu icin ticaret hizlandigi zaman, bu sektor sirketlerini de olumlu etkiliyor. Gecen senet emmuz ayindan sonra sektor olarak bir durgunluk donemi basladi. Son donemde subat ayindan beri bir canlanma goze carpiyor. Dolayisiyla sektor sirketlerine olan talep de artiyor. Karlilik acisindan sektorun durumu kisaca boyle. Ama sektorun problemli yanlari devam ediyor. Factoring sektoru dis kaynak bulmak zorunda olan bir sektor. Dis kaynaklari bankacilik sektorunden daha dar. Ornegin en basitinden bankacilik sektorunde mevduat gibi bir dis kaynak var. Bizim mevduat topalma sansimiz yok. Dolayisiyla tek dis kaynagimiz krediler. Dis kaynak problemi yuzunden gerek yurtdisinda, gerek yurticinde fon kaynaklarindan bir daralma ve maliyetlerinde cok ciddi artislar oldu. Bu durum devam ediyor. Secimin yapilmis olmasi tum sorunlari cozmuyor. Sirket bazinda bu turden fon sikintilari yasanabiliyor. Aktif Finans olarak bizim bir fon problemimiz yok. Gecen sene ve onceki sene yaptigimiz anlasmalar cercevesinde bu sene icerisinde bir fon sikintisi yasamamiz olasi degil. GEcen sene temmuzdan sonra piyasalarin kotulesmesi nedeniyle temkinli olmaya calistik. Su anda hedeflerimizi yakaladik. Ama bu hedefler kotumser sinaryolarin isigi altinda belirlenmis hedeflerdi. Bu sene dolar bazinda yuzde 20 oraninda buyume hedefledik. Karliligimizi daha buyuk oranlarda artirmaya calisacagiz. turkiye gibi bir ulkede finans sektorunde gelir buyumesini ongormek cok zor. Zira hedefler faiz oranlarinin seyriyle direkt iliskili oluyor. Su anki ekonomik durum degismezse faizlerdeki hedefulerimizi tuttuturuz. Faizler yukari giderse hedeflerimizi asariz. Herkesin ebkledigi gibi duserse o zaman hedeflerimizin altinda kaliriz. MHP`nin ikinci parti olarak cikmasi sanirim herkesi sasirtti. akat bence su anki durgunluk secimle direkt iliskili degil. Sadece piyasalar bir miktar bekliyor. Beklentilere daha uygun bir secim sonucu olsaydi, faizler hizla asagiya inecek, piyasalar biraz daha canlanacak beklentisi hakimdi. Hukumette yer almasi beklenen MHP`nin birck insan icin ekono politikasi bilinmiyor. Bunun yani sira alternatif hukumet modelleri de var. DSP-ANAP-DYP, MHP-ANAP-DYP gib ibircok alternatif var. Ne tur bir hukumetin urulacag ikadar o hukumet tarafindan aciklanacak politikalar da onemli. Sandalye sayisi anlaminda guclu, bir sekilde anlastiklarini gosteren bir koalisyon hukumeti en azindan piyasanin bekledigi istikarri saglayacaktir. (PARAMATIK)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
996 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.