Aktas Aktas Elektrik Ticaret A.s.`nin 07.10.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir. "ene.

07.10.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
rji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi`ndan alinan 06.10.1999 tarihli 4834 ve 4862 sayili yazilar asagida bilgilerinize sunulmustur." Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Enerji Isleri Genel Mudurlugu`nun Aktas Elektrik Ticaret A.S.`ne muhatap 06.10.1999 tarih ve B.15.0.EGM. 0.01.02/3096-Genel-4834 sayili yazisi. "Konu: Isletmeye el konulmasi Elektrik Muhendisleri Odasi Kamu yarari gozetilmedigi iddiasi ile Sirketinizin Bakanligimizla akdettigi Imtiyaz Sozlesmesi ile TEDAS`la akdettigi Isletme Hakki Devir Sozlesmesi ve TEAS`la akdettigi Enerji Satis Anlasmasinin iptali ve yurutulmesinin durdurulmasi istemiyle Danistay`da dava acmis ve Danistay 10 uncu Dairesi 10.03.1999 tarihli karari ile mevzuat cercevesinde yapilan sozlesmelere iliskin dava konusu islemlerde hukuka aykirilik gormeyerek yurutmeyi durdurma talebini reddetmistir. Yapilan itiraz uzerine Danistay Idari Dava Daireleri Genel Kurulu "islemlerde maksat unsuru acisindan kamu yarari olup olmadigi ve idarenin hizmeti gordurecegi kisiyi secerken takdir yetkisini kullanma biciminin gozonune alinarak" karar verilmesi gerektigine karar vererek yeni bir karar icin dava dosyasini 10 uncu Daireye iade etmistir. Danistay 10 uncu Dairesi konuyu yeniden goruserek 15.06.1999 tarihli karari ile yurutmeyi durdurma talebini yeniden reddetmistir. Yapilan itiraz uzerine nobetci Danistay Dava Daireleri Genel Kurulu 24.08.1999 tarihli karari ile; Aktas Elektrik Ticaret A.S.`nin hukuken gecersiz kabul edilen Gorev Verme Sozlesmesinin imza tarihi olan 24.11.1989 tarihinden 1997 yilina kadar gecen sure zarfinda fiilen yuruttugu kamu hizmeti dolayisiyla olan yukumluluklerini yerine getiris bicimi hakkindaki aciklamalar cercevesinde dava konusu islemlerin tesisi sirasinda kamu yararinin gozetilmemis oldugu sonucuna vararak yurutmenin durdurulmasina karar vermis ve karar Bakanligimiza 06.09.1999 gunu teblig edilmistir. Danistay`in verdigi bu karar cercevesinde; Makamin 05.10.1999 tarihli Olur`u ile 07.10.1999 tarihi itibariyle Isletmenize el konulmasina karar verilmistir. Bilgilerinizi rica ederim.

Doc. Dr. H. Yurdakul YIGITGUDEN

Baskan a. Mustesar
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Enerji Isleri Genel Mudurlugu`nun Aktas Elektrik Ticaret A.S.`ne muhatap 06.10.1999 tarih ve B.15.0.EGM.0.01.02/3096-Genel-4862 sayili yazisi. "Konu: Heyet Teskili Elektrik Muhendisleri Odasi`nca Danistay`da acilan dava sonucu; Sirketiniz ile Bakanligimiz arasinda akdedilen Imtiyaz Sozlesmesi, TEDAS ile akdettiginiz Isletme Hakki Devir Sozlesmesi ve TEAS ile akdettiginiz Enerji Satis Anlasmasi hakkinda yurutmenin durdurulmasi karari verilmesi uzerine, Bakanligimiz Makami`nin 05.10.1999 tarihindeki Olur`u ile kamu yararina yeni bir sozlesme akdedilinceye kadar Sirketiniz faaliyetlerine el konulmasi ve isletmenin Bakanligimiz, TEAS ve TEDAS tarafindan yurutulmesine karar verilmistir. Bakanlik Makami`nin konu ile ilgili onayi geregince 16. Gorev Bolgesi (Istanbul Ili Anadolu yakasi) elektrik dagitim isletmesine el koymak ve faaliyetleri yurutmek uzere heyet uyeleri gorevlendirilmistir. Geregini ve bilgilerinizi rica ederim.

Doc. Dr. H. Yurdakul YIGITGUDEN

Baskan a. Mustesar (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.