Aksa Akrilik, 1998 Yili Icinde 60 Bin Ton Ihracathedefliyor.

29.06.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Aksa Akrilik Kimya Sanayi Genel Muduru Selcuk Ergin, sirket olarak toplam kalite yonetimini gerceklestirmeye yonelik yatirimlari oldugunu soyledi. Sirket personeline yonelik olarak yogun egitim programlari yaptiklarini belirten Ergin, egitime ayrilan butcenin 200 bin dolarlik bir artis gosterdigini kaydetti. Sirketin, teknolojik ustunluklerini pekistirmeye ve yeni urunler gelistirmeye yonelik bir takim yatirimlari da oldugunu sozlerine ekleyen Ergin, bu sene icnide insana yatirim yapmayi hedeflediklerini ifade etti. Su anda yeni bir urun gelistirme calismasi icinde bulunduklarini, uretimin 1999 yili sonunda tamamlanacagini aciklayan Ergin, calismalarin henuz Ar-Ge asamasinda oldugunu kaydetti. Butun bu yatirimlarin finansmanini yuzde 100 ozkaynaklardan karsiladiklarini belirten ergin sozlerine soyle devam etti, `Yeni urunun yuzde 40`lik kismi ihrac edilecek. 1998 yili icinde 60 bin ton ihracat aypmayi hedefliyoruz. Ihracatta sene basinda rakamsal olarak 100 milyon dolarlik bir hedefimiz vardi. Fakat yurtdisindaki fiyatlara bagli olarak bu rakam 80 milyon dolar civarinda da olabilir. Ayda 7-8 milyon dolar tutarinda ihracat yapmayi hedefliyoruz. 1998/6 aylik donemde 30 bin ton ihracat yapmayi planliyoruz.` Yurtici piyasada yuzde 95 oraninda pazar payina sahip olduklarini kaydeden Ergin, yurtdisinda ise piyasanin yuzde 7.5-8`ini ellerinde tuttuklarini soyledi. Uzakdogu`daki gelismeler dunya ekonomilerini yakindan ilgilendiriyor. Biz guncel gelismelere pazar payimizi koruyarak uyumlu olmaya ozen gosteriyoruz. Yeni urun hakkinda ayrinti veremiyorum. Bir kismi mevcut urunlerin uzantisi, bir kismi da mevcut urunlere benzemeyen farkli bir urun olacak. Bu yeni urun 6-7 yeni urune donusecek potansiyele sahip, 1999 sonunda urunu piyasaya surecegiz. Urunun satisa sunulmasi ile birlikte bizim gelecekteki ciromuzu yuzde 50 oraninda arttiracaktir. Su anda A - Ge asamasinda olan bu urunun bu sene icinde ufak capli piyasa denemesi yapilacak. 1998 yili ciro hedefimizi se 1997 yilindan biraz daha dusuk olacak. Fiyatlarin cok degisken olmasi nedeni ile su andaki ciro rakamimizi veremiyoruz. Su ana kadar bir kapasite dusmesi yasamadik. 1998 ve 1999 fiyat kosullari bizim kapasite oranimizi etkilemedi. Bu sene kapasite artirici bir hedefimiz yok.` (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.006 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.