Akbank`tan 96 Trilyon Lira Kar.

29.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Akbank 1999 yilinin ilkuc ayinda 96 trilyon 225 milyar lira brut, 65 trilyon 101 milyar lira net donem kari acikladi. Yilin ilk uc ayinda bankanin vergi oncesi karinin 96 trilyon lira oldugunu belirten Akbank Genel Muduru Ozen Goksel, yaptigi yazili aciklamada, `Yeni vergi yasasi geregince yuzde 32 oraninda (31 trilyon lira) vergi karsiligi ayrilmistir. Boylece net karimiz 65 trilyon lira olmustur. Bankamiz simdiye kadar oldugu gibi yasalarin ongordugu butun vergi karsiliklarini brut karindan dusmektedir.` dedi. Akbank Genel Mudur Yardimcisi Hayri Culhaci ise, 1998`deki kanun degisiklikleriyle kurumlar vergisi oranlari ve kurumlarin vergilendirme rejimlerinin degistigine isaret ederek, banka bilancolarinin seffafligi konusunda gerekli hassasiyetin gosterilmesi gerektigini soyledi. Culhaci, aciklamasinda, bankalarin kurumlar vergisi matrahi uzerinden hesaplayacaklari vergi karsiliginin fonla beraber asgari yuzde 33 olmasi gerektigini belirterek sunlari soyledi: `Vergi karsiliklarinin dogru olarak tespit edilmesi, bilanco kari acisindan son derece onemlidir. Vergi karsiliginin az gosterilmesi bilanco karini dogrudan etkilemekte, bu da bankanin ozkaynaginin gereginden fazla gosterilmesine neden olmaktadi. Sonuc olarak ozkaynak uzerinden verilen imkanlarin haksiz yere fazla kullanilmasina ve kamuoyunun banka ozkaynagi hakkinda yaniltilmasina yol acmaktadir.` (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.