Akal Lika Ve Soft Akrilikte Yuzde 50 Pazar Payihedefliyor.

27.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ak-Al Tekstil Sanayi yetkilileri Ak-Al`in gecen sene lika urunler soft akriligi ilk kez piyasaya sundugunu soylediler. 97 yilinda bu urunlerin tanitiminin yapildigini belirten yetkililer `Henuz tam piyasa calismalari yapilmadi. 98`de yeni urunleri piyasa verecegiz. Pazarda asagi yukari yuzde 50`ye yakin bir pay hedefliyoruz` dediler. Yetkililer ozellikle son iki senedir Gumruk Birligi anlasmasinin etkileri birazda abartilarak yatirimlarin tekstil sektorunde yogunlastigini da dile getirerek `buna bagli olarak arz fazlasi rekabeti, rekabet dusuk karliligi getirdi. Bu yil bavul ticaretinin de eski yillardaki gucune ulasmamasi sadece ic piyasaya calisan, yatirimi ozkaynaktan daha cok borcla gerceklestiren iplik fabrikalarini zor durumda birakti. Ak-al ise uretiminin yaklasik yuzde 40 kadarlik kismini ABD, Ingiltere, Italya, Kanada, Fransa, Almanya, Orta Dogu ve kuzey Afrika gibi dunya standartlarinda mal kullanan ulkelere ihrac etmekte. Bu sene dolarin Avrupa para birimleri uzerinde deger kazanmasi hammaddeyi dolar bazinda temin eden biz iplik firmalarinin isini guclestirse de ak-Al olarak yeni pazarlar yaratarak, 1997`yi stoksuz gecirmeyi bildik` dediler.Ilgililer sirketin faaliyetlerine iliskin su bilgileri verdiler. Uretimimizn yaklasik yuzde 40 kadarlik bolumunu ABD, Ingiltere, Italya, Kanada, Fransa, Almanya, Ortadogu ve Kuzey Afrika gibi dunya standartlarinda mal kullanan ulkelere ihrac ediyoruz. 1996 yilinda toplam 49 milyon dolar ihracat gerceklestirdik. 1997 yilinda 47 milyon dolar ihracat gerceklestirdik. Ak-Al olarak akrilik elyaf ihtiyacimizin tamamini grup sirketi olan AKSA Akrilik sanayi`den temin ediyoruz. aksa`nin urettigi akrilik elyaf tipi Aksa Akrilik olup triko, dokuma, el orgusu, dosemelik hali uretimi icin kullanilan bir elyaftir. Akrilik elyaf disinda, karisimli iplikler icin yun, naylon, naylon filament, polyester filament, viskoz, pamuk ipligi ve pamuk elyafi kullanilmaktadir. Aksa`dan alinan akrilik elyaf, toplam hammadde kullaniminin yaklasik yuzde 90`ini karsilamakta. elektrik ihtiyacimizin tamami ise Akkok grub sirketi olan Ak-Enerji`den, kimyevi madde ihtiyacinin buyuk bir kismi da Ak-Kim`den saglanmakta. Ak-Al olarak klasik uretim gaminda her ay ic piyasa icin 25-30, ihracat icin ise 30-35 kalite uretilmekte. Ayrica her yil moda trendine gore 8-15 arasi yeni kalite, urun gamina katilmakta ve renk kartelasi ile orgu numulerini kapsayan bir set icinde ic dis piyasa musterilere sunuyoruz. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.