Adidas 5 Avrupa ülkesinde Fenerbahçe forması satacak

25.02.2008 - 09:24 | Son Güncelleme :

Adidas, Avrupa’da ilk kez mağazalarında, bulunduğu ülke ve şehrin takımı dışında bir takımın formasını satmaya başlıyor. Adidas Türkiye Genel Müdürü Haluk Özmutlu, Fenerbahçe’nin klasik çubuklu maç formalarının Adidas’ın İspanya, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere’de bulunan 11 mağazasında satışa çıkacağını açıkladı.

DÜNYANIN
en büyük spor malzeme üreticilerinden Adidas, İspanya, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere’de bulunan 11 mağazasında Fenerbahçe’nin klasik çubuklu maç formasını satmaya başlıyor. Böylece Adidas Avrupa’da ilk kez mağazalarının bulunduğu ülke ve şehirlerin takımları dışında bir takımın formasını satacak. Fenerbahçe’nin çubuklu formasının Sevilla, Barselona, Paris-Rivoli, Paris-Champs Elyees, Roma, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Milano, Manchester ve Londra’da bulunan Adidas mağazalarında yer almaya başladığını kaydettiler.

BREZİLYA CESARETLENDİRDİ: Fenerbahçe’nin çubuklu formasını bir süredir Brezilya’daki Adidas mağazalarında satıldığını hatırlatan Adidas Türkiye Genel Müdürü ve Yönetiem Kurulu Üyesi Haluk Özmutlu, Brezilya’da yakaladığımız yüksek satış performansına, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde sürdüreceği başarıya paralel olarak, söz konusu Avrupa şehirlerinde de ulaşacağımıza inanıyoruz dedi.

ZİCO VE CARLOS: Dünyanın en büyük spor malzeme üreticileri arasında bulunan Adidas, Fenerbahçe futbol takımının çubuklu maç formalarını ilk kez 2007 yılının sonlarına doğru Brezilya’da bulunan mağazalarında satmaya başlamıştı. Brezilyalı futbol taraftarları özellikle Zico ve Roberto Carlos’un isimlerinin yazıldığı formalara büyük ilgi göstermişti.

FENERİUM BAŞARISI: Fenerbahçe’nin taraftar ürünlerini ürettiren ve satan Fenerium A.Ş., sadece Türkiye’de değil dünya futbolunda da taraftar ürünü pazarlamacılığında en başarılı örnekler arasında gösteriliyor. Fenerium mağazaları, bundan bir süre önce Brezilya’da yayınlanan Vogue Dergisi’ne haber olmuştu. Dergi, Türkiye’yi tanıttığı 2 sayfalık haberinde Fenerbahçe’ye ve Fenerium mağazalarına da yer ayırmıştı.

VOGUE’YE HABER OLDU: Haberde, Türkler, futbol ve Fenerbahçe aşığı. Taraftarlarca kısaltılmış adıyla ’Fener’ Türkiye’deki en ünlü futbol takımı. Takımda pek çok Brezilyalı oyuncu ve Asya tarafında muhteşem bir stadyumları var. Fenerium ise şehir genelinde pek çok mağazası ile; takımın sarı lacivert renklerinde olan spor giyim ürünleri satmakta. Fenerium’un bayan markası ’Miss Fener’de de atkılar, tişört, polar, şapka ve mont gibi çeşitli ürün seçenekleri bulunmakta. İşin en keyifli yanlarından biri ise bu mağazalarda istediğiniz ismi ya da rakamı tişörtünüzün arkasına bastırabilmeniz denilmişti.

YILDA 450 BİN FORMA: 2000 yılında 60 metrekarelik küçük bir dükkan olarak kurulan Fenerium, bugün 6000 metrekarelik 58 mağazadan oluşan bir zincir haline geldi. 2000 yılında 255 bin YTL olan Fenerium’un cirosu, geçen süre sonunda bugün 45 milyon YTL’lik bir büyüklüğe ulaştı. 2000 yılında 40 bin parça forma ve t-shirt satılan Fenerium mağazalarında 2007 yılında 450 bin parça forma ve t-shirt satışına ulaşıldı.

Sinerji iki taraflı değer artırıyor

FENERBAHÇEnin dünyaca ünlü futbolcuları transfer etmesinin hem bu futbolcuların hem de Fenerbahçe’nin değerini artırdığını söyleyen Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, Dünyaca ünlü futbolcuların transferi sadece forma satışları ve tribün gelirlerini değil Fenerbahçe’nin ileride transfer edeceği diğer yıldız futbolcuları da etkiliyor dedi.

Real Madrid bile gelip Fenerium’u inceledi

FENERBAHÇEnin Fenerium ile yakaladığı başarı, uluslararası futbol devlerinin de dikkatinden kaçmadı. Dünyanın en zengin futbol kulüplerinden olan İspanyol Real Madrid takımından bir heyet, bir süre önce İstanbul’a gelerek Fenerium mağazalarında incelemeler yaptı. Heyet, Fenerium yöneticilerinden de bilgi aldı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
981 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.