‘Açık pozisyonu kapatıp yeni yatırım yapacağız’

15.02.2008 - 09:43 | Son Güncelleme :

Migros’taki payını BC Partners’a satan Koç Holding, satıştan elde ettiği 1,977 milyar YTL’yi borçlarını kapatmak ve yeni yatırımlar için kullanacak. Satış fiyatını ‘beklenen seviyede’ bulduklarını söyleyen Koç’un CEO’su Bulgurlu “Otomotiv, dayanıklı tüketim, enerji ve finans alanlarında büyümemizi sürdüreceğiz” dedi

Migros’un satışın duyurulmasının ardından Koç Holding’in Nakkaştepe’deki merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Koç Holding CEO’su Dr. Bülent Bulgurlu, satış sürecinde global piyasalardaki dalgalanmalara dikkat çekerek, “Bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen, hem Migros markasına hem de Türkiye ekonomisine olan güven sayesinde hedefimizi gerçekleştirdik. Süreci mart sonu bitirmeyi hedeflemişken, daha önce tamamladık. Fiyat da piyasa fiyatının üzerindedir. Dolayısıyla beklediğimiz ölçüler seviyesindedir’’ dedi. Anlaşmanın önceki gün imzalandığını açıklayan Bulgurlu, “Gerekli izinlerin ve Rekabet Kurumu onayının alınması 3-4 ayı bulacak, devir de o zaman gerçekleştirilecek” dedi.

PERAKENDEYE VEDA

Bulgurlu “Koç Holding, alacağı parayı direkt nakit akışının içine dahil edecek. Bu, Koç Holding’in açık pozisyonlarını kapayacağı gibi, kalan parayı da doğal olarak farklı bir şekilde değerlendirme imkanına sahip olacağımız anlamına geliyor. Bu, yeni atılımlarımız için kullanılacak bir değerdir. Radikal adımlardan atacağız, buradaki yeni ve büyük bir işin alınması da bizim için radikal verilen bir karardır” dedi. Bulgurlu daha önce belirledikleri strateji doğrultusunda holdingin ana faaliyet konularının otomotiv, dayanıklı eşya, finans ve enerji olduğunu anımsatarak “Bu sektörlerde büyümeye ve yatırıma devam edeceğiz. Yine bu alanlarda yapılacak özelleştirmeleri de yakından izliyoruz” şeklinde konuştu. Satışla birlikte Migros’un iştirakleri arasında bulunan Şok marketleri ve Sanal Market’in de BC Partners’a geçeceğini belirten Bulgurlu, Migros’un hissesi bulunan Tat Konserve ve enerji şirketlerindeki payın ise Koç Holding’e devredileceğini açıkladı. Bu satışla holdingin sadece gıda perakendesinden çıktığını diğer gıda şirketleri ve Koçtaş’ı satmayı düşünmediklerini de kaydeden Bulgurlu, “Dört ana faaliyet kolumuz içindeki şirketlerin de kendi içinde yatırım planları var. Onlar da karşılarına fırsat çıktığında satın alma yapabilirler” şeklinde konuştu.

UCUZLUK DEVAM EDER

Alıcı firmanın Türkiye’de büyüme planı olduğunu belirten Bulgurlu, yapılan sözleşmede çalışanların kendi tercihlerine bağlı olmak üzere, alıcı firmanın tüm çalışanları muhafaza etme isteğinde olduğunu vurguladı. Bulgurlu yatırımcı ve müşterilerine yönelik mesajının sorulması üzerine şöyle dedi: Migros, bizim en değer verdiğimiz ve Türkiye’nin önemli şirketlerinden biri. Alıcıya olan güvenimiz sonsuz. Biliyoruz ki Migros, müşterilerine her zaman olduğu gibi kaliteli ve uygun fiyatlarla hizmet vermeye devam edecektir.

KOÇ’UN 2007 CİROSU 74.5 MİLYAR YTL

KOÇ Holding’in 2007 yılı konsolide cirosunun 74.5 milyar YTL olarak tahmin edildiğini açıklayan Bülent Bulgurlu, 2008 yılı hedefinin ise 81 milyar YTL olarak açıkladı. Migros’un cirosunun 2007 ilk 9 ay itibariyla 3 milyar YTL olduğunu belirten Bülent Bulgurlu, “Migros’un 2008 yılının ilk altı ayındaki geliri Koç Holding cirosu içinde olacak. Diğer altı ayda Migros’un katkısı olmayacak ama ciromuzda yine de artış bekliyoruz” dedi. Holding, Migros’un ilk altı aylık cirosunun 1.8 milyar YTL civarı tahmin etti.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.