ABD kaynaklı endişe sürüyor

30.07.2007 - 13:02 | Son Güncelleme :

ABD`de konut sektörüne yaşanan endişelerin yeniden artması uluslararası borsaları bir süre daha sallamaya devam edecek gibi gözüküyor

ABD`de konut sektörüne yaşanan endişelerin yeniden artması uluslararası borsaları bir süre daha sallamaya devam edecek gibi gözüküyor.

REFERANS
 
ABD`de ikinci çeyrek büyüme rakamlarının beklenenden iyi gelmesine <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/borsabrokerimkb2.jpg" align="right" vspace="5">rağmen geçen haftayı ABD ve Avrupa borsalarının kayıpla kapatmasının yaşanan türübülansın bir anda ortadan kalkmayacağına işaret ettiği belirtildi. Geçen haftayı yüzde 2,5 değer kaybıyla 51.561 puandan tamamlayan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası`nın (İMKB) da uluslararası piyasalardaki tedirginlikten payını alması bekleniyor. Ulusararası piyasalardaki olumsuz havanın birden bire normale dönmesinin beklenmemesi gerektiğini savunan uzmanlar, bu süreçte Türk para ve sermaye piyasalarında da dalgalanmalar yaşanacağını ifade ediyor.

ABD`deki kredi sektörüne ilişkin endişelerin şiddetinin artması halinde piyasaların yönünü yabancıların yatırım tercihlerinin belirlemesi bekleniyor. Uzmanlar, yabancı yatırımcıların pozisyonlarını bozmaları halinde doların geçen yılın mayıs ve haziran ayında olduğu gibi yeniden 1.70 YTL`ye kadar çıkabileceğini öngörüyor.   

Piyasada volatilite artar

Uluslararası borsalardaki yüksek tansiyonun kısa bir süre içerisinde normali dönmesinin beklenmemesi gerektiğine dikkat çeken Finans Portföy Kıdemli Portföy Yöneticisi Murat İnce, ABD kredi sektörüne ilişkin sıkıntı birkaç hafta mı yoksa 1-2 ay mı sürer bunu kestirmek zor.

Ancak dışarıdaki hava biraz daha kötüye gittiği taktirde bizde de işlerin kötüye gideceği ortada dedi. Yabancı yatırımcıların pozisyonun bozmayı göze alırsa dolar kurunun 1.70 YTL`ye kadar yükselebileceğine dikkat çeken İnce, hisse senetleri piyasının seyrinde de yabancının tercihi belirleyici olacağını söyledi.

Alternatifbank Başekonomisti Serdar Şenol ise bundan sonra piyasaların küçük fakat kısa aralıklarla dalgalanmalar yaşamaya hazır olması gerektiğini söyledi. Şenol, ABD kredi sektöründe yaşanan tedirginliklere ve diğer piyasalara olan etkisine bakarak; `uluslararası piyasalarda hava tersine döndü` denemeyeceğini söyledi.

ABD konut piyasasında işlerin ne zaman yoluna gireceğini tehmin edilemeyeceğini kaydeden Akbank Hazinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Reşit Toygar da Kredi piyasalarında yaşanan sıkıntıların şiddetinin artması halinde volalite artar fakat bu Türkiye`nin dinamiklerinin bozulacağı anlamına gelmez diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.