A Tipi Fonların lideri Finansbank

14.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Finansbank A Tipi hisse fonu yüzde 2.97; Ata A Tipi değişken fon yüzde 1.43; Strateji A Tipi değişken fon yüzde 0.46 ile pozitif yönde değişimde

Borsa dünkü kadar büyük düşüş yaşamamakla beraber bu günde bir miktar düşüş yaşadı. İlk seansı 8928 puanla kapayan borsa dünkü ikinci seansa göre 82 puan değer kaybetti.

Borsadaki düşüşte finansal nedenlerde en büyük etkenlerden biri. Faiz cephesinde düşüş olması beklenirken halen 3 rakamlı oranlara devem edilmekte. Repo faiz oranları yüzde 130 civarında iken gecelik faizlerde yüzde 120’ler de seyretmekte.

Piyasaları rahatlatabilecek,kendine getirebilecek özelleştirmeye ilişkin haberler. Bu amaçla özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova , THY ve Türk Telekom’un özelleştirilmesine ilişkin ilanların bugün yayınlandığını bildirdi. Telekom’un yüzde 33.5 oranında hissesi satışa sunulurken ; THY’nın yüzde 51 oranında hissesi satılacak.

Hisse senetleriyle yakından ilgili olan A Tipi katılım belgelerinde yüzde 0.42’lik bir artış olabildi. Hisse senedi ağırlıklı A Tipi fonlardaki bu artışı, portföylerindeki ağırlıklı repo oranları gerçekleştirmekte. B Tip katılma belgelerinde ise yüzde 0.04’lük bir düşüş kendini gösterdi.

A Tipi Fonlarda En İyi Yükseliş Finansbank’a Ait

Finansbank A Tipi hisse fonu yüzde 2.97; Ata A Tipi değişken fon yüzde 1.43; Strateji A Tipi değişken fon yüzde 0.46 ile pozitif yönde değişim gösterdi.

30 Ekim 2000 tarihinde halka arz edilen fonun büyüklüğü yaklaşık 450 milyar civarında. Portföy dağılımı ; yüzde 1 repo , yüzde 99 hisse senedi içermekte.

Yapısı itibari ile yurtiçi ve yurtdışındaki sermaye piyasalarında işlem görmekte olup Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon şirketlerine yatırım yapan fon şu an yatırım alanına Amerika Birleşik Devletleri’nden NASDAQ piyasasını katmıştır. Böylece İMKB de yaşanan yükselişten yaralanabilen fon aynı zamanda NASDAQ’ta yıl sonuna kadar beklenen artıştan da yaralanabilecektir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.