96 trilyon zarar ettiren Erman Hoca’ya ödül niye

31.03.2005 - 09:47 | Son Güncelleme :

Sektörün 4 ayda 96 trilyon lira zarar etmesinin sorumlusu olarak gördükleri Erman Toroğlu’na Sanayi Bakanlığı’nın Tüketici Hizmet Ödülü vermesine tepki gösteren tavukçular, Bakan Ali Coşkun’a bir mektup yazarak sitem ettiler.

SAĞLIKLI Tavuk Bilgi Platformu çatısı altında bir araya gelen 17 üretici firma, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’a bir mektup göndererek Erman Toroğlu’na Tüketici Hizmet Ödülü verilmesine tepki gösterdi. Toroğlu’nun iddiaları yüzünden sektörün 4 ayda 96 trilyon lira zarar ettiğini öne süren tavukçular, Ali Coşkun’a üzüntülerini iletti.

UZMAN OLMADIĞI HALDE:

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akman kanalıyla Coşkun’a iletilen mektupta, tavuk üreticileri sitemlerini şöyle aktardı: ‘Tavuk eti üretimiyle ilgili hiçbir bilgisi ve uzmanlığı olmadığı halde, somut bir örnekten ya da bilimsel bir dayanaktan yoksun biçimde, tamamen spekülatif bir söylemle ‘tavukta hormon var’ imasında bulunan, bu yüzden bir süredir geniş halk kesimlerinin, son derece güvenli ve ekonomik bir protein kaynağından boş yere yoksun kalmasına yol açan birine, Bakanlığınız tarafından önce reklam filmlerinde rol verilmesi, ardından da ‘Tüketici Hizmet Ödülü’ ile ödüllendirilmesi bizde derin bir üzüntü ve hayal kırıklığı yaratmıştır.’

EKMEĞİMİZLE OYNADI:

Mektupta yıllık cirosu 2.5 milyar doları bulan sektörün tamamen AB standartlarıyla faaliyet gösterdiği ve üretimin her aşamasının denetlendiği bilgileri de yer aldı. ‘Her şeyden önemlisi kırmızı etin 12 YTL’den başlayan fiyatlarla satıldığı ülkemizde vatandaşa ortalama 3 YTL’ye protein alma alanağı sağlayan bir sektörün namusuyla yaşayan, emeğiyle geçinen temsilcileriyiz’ denilen mektup şöyle devam etti: ‘Sayın Toroğlu, yalnız tavuk üreticilerini haksız iddialar ile karşı karşıya bırakmakla, 4 ayda sektörün 96 trilyon TL zarar etmesine yol açarak bu sektörü emek veren binlerce, onbinlerce kişinin ekmeği ile oynamakla kalmamış, bu alanda yeterince bilgi sahibi olmayan kesimlerin son derece güvenli ve ekonomik protein kaynağından boş yere yoksun kalmasına da yol açmıştır.’

BİZİ SINAYABİLİRSİNİZ:

Mektupta ayrıca AB ile entegrasyonda en sorunlu alanlardan birinin tarım olduğuna dikkat çekilerek, ‘Tavukçuluk sektörü ülkemizin yüz akı sayılabilecek bir konumda. Bunu uzmanlar eliyle, diğer sektörlerle karşılaştırıp sınayabilirsiniz’ denildi. Mektupta imzası yer alan üretici firmalar ise şunlar oldu: ‘Abalıoğlu, Akpiliç, Astavuk, Banvit, Beypi, Bupiliç, C.P Piliç, Emre Piliç, Erpiliç, Gedik, Güncanlar, Karagüp, Köytür, Pakpiliç, Şekerpiliç, Şenpiliç ve Yemsel.’

Şakanız maksadın ötesinde yankı buldu

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un 8’inci Tüketici Hakları Ödül Töreni’nde Toroğlu’na ödülünü verirken sarfettiği ‘kendisini tavukçulardan koruması’ yönündeki ifadelerini de eleştiren tavuk üreticileri ‘Bu sözler bizi hem rencide etti, hem de zan altında bıraktı’ dedi. Mektupta, ‘Muhtemelen şaka niyetli sözleriniz, maksadının ötesinde yankı buldu, basın tarafından Toroğlu’na ‘kendisizi nasıl korumayı düşünüyorsunuz’ sorularının yönelmesine neden oldu’ denildi. ‘AB’ye ihracat gibi sektörümüzü daha da ileri taşıyacak hamleleri yapmak üzene olduğumuz bugünlerde, tavuk üreticileri espri konusu olmak yerine gösterdikleri titizlik ve sağladıkları başarıyla övgüyü hak etmektedir’ diyen tavuk üreticileri, Bakan’a istediği zaman birinci aldan bildirmeye ve tesisleri gezdirmeye hazır olduklarını da bildirdi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.