54 Trilyonluk Halka Arz Basliyor.

17.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bugunden itibareniki gun boyunca Anadolu Hayat, Seker Pilic ve Nuh Cimento hisselerini halka arz etmeye basliyor. Anadolu Hayat halka arz sonrasi piyasadan 39 trilyon lira, Seker Pilic 3 trilyon 360 milyar TL, Nuh Cimento ise 12 trilyon 518 milyar 400 milyon TL para cekecek. Boylece toplam rakam ise 54 trilyon 878 milyar 400 milyon liraya ulasiyor.
Anadolu Hayat hisse senetlerini 26 bin liradan halka arzedecek: Turkiye`de toplam sigorta primi uretiminde sektorde birinci sirada yer alan Anadolu Hayat`in 10 trilyon lira olan odenmis sermayesinin yuzde 15`i halka acilacak. Halka arzla ilgili olarak duzenlenen basin toplantisinda konusan Is Yatirim Menkul Degerler Genel Muduru Ozcan Turkakin, sabit fiyatla talep toplama yontemiyle 17-18 Subat tarihlerinde 1 milyar 500 milyon adet olarak halka arzedilecek olan hisse senetlerinin satis fiyatinin, 26 bin lira olarak belirlendigini soyledi. Turkakin, Is Yatirim Menkul Degerler liderligindeki konsorsiyum tarafindan gerceklestirilecek halka arza konu hisselerin yuzde 20`sinin yurtdisindaki, yuzde 80`inin ise yurticindeki yatirimcilara tahsis edildigini bildirdi. Is Yatirim olarak bu hafta icinde gorev aldiklari 3 halka arzda 110 milyon dolarlik bir deger elde ettiklerini anlatan Turkakin, Anadolu Hayat`in arziyla 70 milyon dolarlik bir arz gerceklestirmek hedefinde olduklarini acikladi. Is Bankasi Genel Mudur Yardimcisi Caner Cimenbicer ise bunyesinde bulunan 11 tanesi halka acik, toplam 77 sirket ile Is Bankasi`nin sermaye piyasasinda ozel bir konuma sahip oldugunu hatirlatarak, grupici sirketlerin halka acilmasinin seffaflasmaya, yatirimci tabaninin genisletilmesine ve piyasanin buyumesine katki saglayacagini soyledi. Anadolu Hayat`in Is Bankasi`nin en gozde sirketi oldugunu belirten Cimenbicer, arzdan elde edilecek gelirin yine Is Bankasi`nin kendi bunyesi icinde kendi ozvarligini degerlendirmek icin kullanilacagini belirtti. Anadolu Hayat Genel Muduru Hasan Eskil ise, Anodolu Hayat`in Borsa`da islem goren ilk sigorta sirketi oldugunu dile getirerek, sektordeki 63 sirket icinde pirim uretiminde ilk sirada yer aldiklarini kaydetti.
Nuh Cimento`nun yuzde 35`i yurtdisindaki yatirimcilara: Nuh Cimento`da 16 trilyon 690 milyar TL`lik sermayesinin yuzde 5`ini halka aciyor. 15.000 TL `den satilacak hisse senetleri icin 17-18 Subat tarihlerinde talep toplanacak. Nuh Cimento`nun halka arzinda 834 milyar 560 milyon TL nominal degerde hisse senedi satisi gerceklestirilecek. Sirket, mevcut 15 trilyon 855 milyar 840 milyon TL tutarindaki toplam sermayesini yuzde 5 artirarak halka arz sonrasi 16 trilyon 690 milyar 400 milyon TL`ye cikaracak. Nuh Cimento`nun mevcut ortaklarinin ruchan haklari kisitlanarak ve sabit fiyatla talep toplama yontemi ile yuzde 5`lik bolumu halka arz edilecek. Halka arzin yuzde 35`i yurtdisindaki yatirimcilara, yuzde 65`i ise yurticindeki yatirimcilara yapilacak. Nuh Cimento`nun halka arzinda TSKB lider yuklenici kurulus olarak yer alirken konsorsiyum eslideri Is Yatirim Menkul Degerler olarak aciklandi.
Seker Pilic`te konsorsiyum lideri Kent Yatirim: Damizlik civciv, karma yem ve sofralik pilic uretimi ile satis yapan Seker Pilic ise cikarilmis sermayesini 1 trilyon 165 milyar liradan 1 trilyon 375 milyar liraya yukseltiyor. Artirilan 210 milyar Turk liralik sermayeyi temsil eden hisse senetleri ortaklarin ruchan haklarinin kisitlanmasi suretiyle halka arz yoluyla satilacak. Sabit fiyatla talep toplama yontemiyle gerceklestirilecek olan halka arzda 1000 TL nominal bedelli beher hisse 16000 TL`den halka arz edilecek. Kent Yatirim`in konsorsiyum lideri oldugu halka arzda konsorsiyum uyeleri ise Genborsa, Kalkinma Menkul Degerler ve Gedik Yatirim Menkul Degerler olarak aciklandi. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.006 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.