500 binden fazla satan Mercedes Vito yenilendi

28.07.2003 - 09:17 | Son Güncelleme :

1995 yılından bu yana piyasada bulunan ticari araç artık daha fazla konfor sunuyor. Aktif ve pasif güvenlik donanımları artırılan Vito`nun 3 farklı kullanım tipi bulunuyor

DaimlerChrysler yeni ürünler atılımını sürdürüyor. Mercedes-Benz`in ortak platform üzerinde geliştirilen, hafif ticari araç Vito ve van modeli Viano 2003 sonbaharında mevcut Vito ve V serisinin yerini alacak. Belirgin bir şekilde daha dinamik bir görünüm kazanan Vito ve Viano`nun profil çizgileri, bu araçların dikkati çeken karakteristik özelliğini oluşturuyor. Yeniden tasarlanan farlar, ön ızgara ve dik olarak yerleştirilen arka stop lambaları diğer tasarım özellikleri.

Aktif ve pasif güvenlik önlemleri Vito ve Viano`nun geliştirme çalışmalarında öncelikli olarak ele alındı. Arkadan itişli olarak tasarlanan araçlar yüklü halde daha iyi bir yol tutuşu sergiliyor. Uzunlamasına yerleştirilen motorlar sayesinde araçların ön kısmında pasif güvenlik daha da artırıldı.

GÜVENLİK ÖN PLANDA
Anti blokaj sistemi ABS, anti patinaj sistemi ASR, elektronik fren gücü dağılım sistemi ve hidrolik fren destek sisteminin entegre edildiği ESP sistemi ile tüm tekerleklerde disk fren Vito ve Viano`nun standart donanım kapsamında sunuluyor.

1995 yılından beri piyasada bulunan ve bugüne kadar 500 bin adedin üzerinde satılan hafif ticari araç Vito, tamamen yenilenerek ve geniş bir model yelpazesi ile satışa sunulacak.

Yeni Vito`da üç farklı kullanım tipi var Panelvan, Kombi (9 yolcu), Mixto (6 yolcu+yük taşıma kapasitesi),

Araçta kullanılan güçleri 88 bg ile 218 bg arasında değişen 5 farklı motor seçeneği (3 CDI dizel+2 benzin) ile farklı kullanım alanlarında hizmet verebilecek.

Otomobil konforuyla donatılan Viano ise Trend, Ambiente ve Fun donanım tiplerinin yanısıra karavan meraklıları için Marco Polo modeli müşterinin beğenisine sunulacak.

Bu van tipi araç da Vito`da olduğu gibi iki farklı aks mesafesi ve üç farklı uzunlukta üretilecek. Viano için iki CDI dizel ( 109 bg, 150 bg) ve 2 benzin motoru (190 bg; 218 bg) seçeneği mevcut.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.