350 şube açacağız

12.07.2007 - 11:04 | Son Güncelleme :

Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, “Bankalar arasında dördüncülükten yukarı çıkmak için çalışacağız”

Mayıs ayı başında Yapı Kredi Bankası’nda Genel Müdür ve Murahhas Üye görevine getirilen Tayfun Bayazıt, hedeflerinin finans sektörünün tartışmasız lideri haline gelmek olduğunu söyledi. Basınla biraraya gelen Bayazıt, “Misyonumuz sürdürülebilir değer yaratımı ve büyüme ile finans sektörünün tartışmasız lideri haline gelmek, müşteri ve çalışanların ilk tercihi olmak. Bu hedefi orta vadede yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Bayazıt, daha fazla müşteriye hizmet sunma ve sağlıklı pazar payı artışı hedefiyle şubeleşmeyi hızlandıracaklarını, 2009 sonuna kadar 350 şube açmayı amaçladıklarını kaydetti. Bayazıt, Türkiye’de sektördeki şube yapısının genişlemeye elverişli olduğuna, şu andaki şube ağının yeterli olmadığına dikkat çekerek, Yapı Kredi olarak bu fırsatı değerlendirmek istediklerini ve başabaş noktasına 9-12 ay gibi bir sürede ulaşabilme kapasitelerinin bulunduğunu söyledi.

Bankacılık büyüyecek

Bayazıt, aktif büyüklük açısından şu anda yüzde 10 gibi pazar payları bulunduğunu, önümüzdeki süreç içinde Türkiye ekonomisinin yüzde 5 civarında büyüyeceğini, bankacılık sektörünün ise bunun da üzerine çıkacağını düşündüklerini söyledi. Yapı Kredi’yi tartışmasız lider konuma getirecek pazar payının şu andaki seviyeden 5-6 puan daha fazla olması gerektiğini ifade eden Bayazıt, şunları kaydetti:

“Şu anda özel bankalar arasında 4. sıradayız. Önümüzde 3 banka daha var. Burada sadece aktif büyüklüğü açısından pazar payı diye bakmamak lazım. Aslında bütün hedeflerimizde gelir pazar payı var. Aktif büyüklüğü olarak banka bilançosunu çok rahat bir şekilde büyütebilirsiniz. Aslında hedeflediğimiz KOBİ’ler, bireysel bankacılık, mortgage kredileri, kredi kartları gibi anahtar ürünlerde ve anahtar ürünlerin bağlı olduğu şemsiyede gelir kaleminde piyasa liderliğine kavuşmak. Bu aktif açısından liderlik olmayabilir. Bu o kadar da da önemli değil.”

KOBİ’ler VIP müşterimiz

KOBİ’leri VIP müşterileri olarak tanımlayan Tayfun Bayazıt, KOBİ kredilerinin toplam kredilerdeki payının artmaya devam edeceğini, belirterek, “Bu kredilerin toplamın içindeki payı yüzde 11’den 2009’da yüzde 13’e çıkmasını öngörüyoruz” dedi. Bayazıt, Yapı Kredi’nin 750 bin KOBİ müşterisi bulunduğunu, KOBİ’lerle çalışma büyüklüğünün 3 milyar dolar olduğunu, 2007’de Anadolu Buluşmaları’yla 2 bin 550 KOBİ’ye ulaştıklarını anlattı.

Seçim nedeniyle endişe yok

Tayfun Bayazıt, banka olarak seçimlerle ilgili bir endişelerinin olmadığını söyledi. Bayazıt, şunları kaydetti: “Şu an için piyasa şartları ne olursa olsun önemli ölçüde taşıdığımız bir risk yok ve o açıdan bir endişemiz bulunmuyor. Yüksek olasılıkla ya tek parti ya da kuvvetli koalisyonun çıkacağı, o tablo sonrasında da ekonomide son 4-5 yıldaki kazanımları ileriye götürecek, pekiştirecek, reformların devamını getirecek bir yapı olacağını tahmin ediyoruz.”

Karttaki 16 yıllık liderliği kaptırmayız

Kredi kartlarında Yapı Kredi’nin liderliğini müşterilere en iyi hizmeti sunarak ve büyüyerek devam ettireceklerini ifade eden Tayfun Bayazıt, “Kredi kartında 1991’den beri lideriz. Liderliği kimseye kaptırmaya niyetimiz yok” dedi. Bayazıt, Mayıs 2007 itibarıyla Yapı Kredi’nin kredi kartı pazarındaki payının yüzde 19.2 olduğunu hatırlattı.

Birleşme en az hasarla bitti

Tayfun Bayazıt, kendi deneyimlerinden ve gelişmekte olan Avrupa ülkelerinde yaşananlardan hareketle banka birleşmelerinin sancısız, ağrısız sona ermesinin mümkün olmadığını, ancak Yapı Kredi ile Koçbank birleşmesinin en asgari hasarla en kısa sürede tamamlandığını söyledi.





Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.