24.06.1997 Borsa Gunluk Bulteni`nde Yayinlanan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben Gonderdigi Do

25.06.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Ilgi:25.06.1997-4/GID-981/RA-MS nolu yaziniz.
Ilgi yazinizda istemis oldugunuz bilgiler asagida maddeler halinde belirtilmistir.
1)Otosan OTomobil Sanayi A.S.`ne ait hisselerin satis fiyati, bu sirkette Koc Grubu gercek ve tuzel kisilerle, Ford Motor Com. arasinda yapilan calisma ve muzakerelerle belirlenmistir. Hisseleri satin alacak olan Ford Motor Com. hisse devrinden once Otosan`da %30 nisbetinde ortak ve sirketin uretim konularinda lisansor durumunda idi. Ford Motor Com. Otosan`daki isbirliginin uretim, pazarlama, yatirim ve ihracat konularinda gelistirilmesi icin Koc Grubu ile esit ortaklik ve yonetimde esitlik ilkelerini gundeme getirmistir. Koc Grubu ve Ford`un Otosan`daki hisselerinin esitlenmesi icin Ford`a %12.60 oraninda hisse devri gerekmis ve alici Ford`la %12.60 oranindaki nominalt utari 175. 398.813.000.-TL`lik hissenin toplu satisi icin pazarlik yapilmistir. Hisselerin degeri cesitli yontemlere gore hesaplanmak suretiyle devredilecek %12.60 hissenin degeri taraflarca 48 milyon $ olarak kabul edlimis olup, onumuzdeki gunlerde imzalanacak ortaklik ve hisse devri anlasmasi ile kesinlik kazanacaktir. Koc Grubuna ait diger hisseler meyaninda nama yazili hale gelen, Borsa`da satis imkani olmayan ve alicisi bakimindan imzalanacka ortaklik anlasmasiyla, 3. kisilere satisi sinirlandirilan sozkonusu hisselerin teklif edilen fiyattan satilmasi ve elde edilecek satis karinin sermayemize eklenmek suretiyle ortaklarimiza bedelsiz hisse verlimes imkani ile birlikte elde edilecek naktin yapilmakta olan yatirimlarimizin finansmanina muspet katkisi da dikkate alinarak, yonetim kurulu Koc Grubu`na dahil diger gercek ve tuzel kisilerle birlikte hareket edilerek teklif edilen $ degeri uzerinde 35.087.695.000 - --TL nominal tutarda hissenin satisini uygun bulmustur. Mutabik kalinan toplam satis bedeline gore 1.000.-TL`lik hisse 27,366 cent karsiligi TL Bedelle satilmis olmaktadir. 1000.-TL`lik hissenin Turk Lirasi olarak bedeli tahsilat sirasindaki kura gore belirlenecektir.
2)Satis bedeli hisselerin devri sirasinda pesin olarak tahsil edilecektir. Hisse devrinin 24.07.1997 tarihinde yapilmasi planlanmaktadir.
3)Satisa konu hisse senetleri Otosan Otomobil Sanayi A.S.`nin 27.03.1997 tarihli genel kurul kararina istinaden 14.04.1997 tarihli yonetim kurulu karari ile nama yazili hisseye donusmus olup henuz hisse senedi olarak bastirilmamis ve nama yazili gecici limuhaber seklindedir." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.