20 Sirket Yilin Ilk Alti Aylik Donemine Ait Bilancosunuborsaya Bildirdi.

05.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
IMKB`nda hisse senetleri islem goren sirketlerden 20`si, yilin ilk alti aylik donemine ait bilancolarini acikladi. Bu sirketlerden Kent Gida, Luks Kadife ve Medya Holding`in 1997 yilinin ilk alti aylik donemine gore karinin geriledigi goruldu. GEcen yilin ilk alti aylik doneminde 22 milyar 801 milyon lira kar aciklayan Abana elektromekanik ise 1998 yilinin es doneminde 53 milyar 17 milyon lira zarar aciklamasi ile dikkat cekti. Gecen yilin ilk alti aylik doneminde 242 milyar 799 milyon lira zarar aciklayan Gubre Fabrikalari da bu yilin es doneminde 638 milyar 227 milyon lira kar bildirdi. Bu sirketlerin, IMKB`ye gonderilen ve bagimsiz sinirli denetim raporlarinda yer alan, net kar ve zarar rakamlarina gore, Oz Finnas Factoring alti aylik karini, gecen yilin ayni donemine oranla yuzde 389.7 artirdi. Cumra Kagit`in ayni doneme iliskin kar artisi yuzde 266.1, Yapi Kredi Koray`in yuzde 242.5, Tekstil Bankasi`nin yuzde 211.1, Yapi Kredi Yatirim Ortakligi`nin yuzde 207.4 ve Bumerang Yatirim Ortakligi`nin yuzde 191.6 olurken, Koc Holding`in kari yuzde 115.5 artarak 12 trilyon 125 milyar 954 milyon liraya ulasti. Sabanci Holding`in alti aylik kari da yuzde 120 oraninda yukselerek, 13 trilyon 624 milyar 871 milyon lira olarak gerceklesti. Bu arada, Abana Elektromekanik 53 milyar 17 milyon lira zarar aciklarken, Kent Gida ve Luks Kadife`nin kari azaldi. Gubre Fabrikalari ise zarardan kara gecti. Kayseri`de kurulu ve hisseleri IMKB`de islem goren Luks Kadife Sanayi ve Ticaret A.S.`nin, bu yilin ilk 6 aylik doneminde 215 milyar lira kar elde ettigi bildirildi. Luks Kadife Sanayi ve Ticaret Genel Muduru Akin bayrak, yaptigi aciklamada, fabrikada 6 aylik doneminde bir trilyon 87 milyar lira ciro, 215 milyar lira da kar elde edildigini belirterek sunlari soyledi. `Yil sonuna kadar 3 trilyon lira ciro, 400 milyar lira da net kar elde etmeyi hedefliyoruz. Sirketimizde kadife ihracati agirlik kazaniyor. Ve Asya krizi nedeni ile 6 aylik karda bir dusus yasandi. Avrupa`ya kadife ihracati yapiyoruz. Asya krizinin gorulmeye basladigi zaman bu krizden en fazla etkilenen sektor tekstil sektoru oldu. Krizin etkisi ile Avrupa`daki kadife satislarimizda da bir durgunluk gozlendi. Bu nedenle bu yilin ilk alti ayindaki net donem karimizda bir dusus yasandi.` (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.