2 bin 500 kişiye iş imkanı

08.07.2008 - 09:54 | Son Güncelleme :

ING, 2.7 milyar dolara aldığı Oyak Bank’ta 14 milyon euroluk <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349ingbankoyak.jpg" align="right" vspace="5">değişimi tamamladı.

VATAN GAZETESİ

Türkiye çapındaki 352 Oyak Bank şubesi dün resmen ING Bank Türkiye oldu. Genel Müdür Hakan Eminsoy, “Türkiye’de 5 yıl içinde pazar payımızı iki kat artırarak yüzde 6’ya, toplam kredileri 49 milyar YTL’ye, şube sayısını 600’ün üzerine çıkarmayı ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bu bir basit tabela değişikliği olmayıp ING Grup’un Türkiye’ye yaptığı yatırımın daha da büyüyecek olmasının da habercisidir” dedi.

Hollanda merkezli ING Grup tarafından Aralık 2007’de 2.7 milyar dolar bedelle satın alınan Oyak Bank dün resmen ING Bank Türkiye adını aldı. 7 Temmuz 2008 itibarıyla Oyak Bank’ın Türkiye çapındaki 352 şubesi ING Bank tabelası ile müşterilerinin karşısına çıktı.  Değişimle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür Hakan Eminsoy, 14 milyon euroluk bir bütçesi olan değişim sürecinin 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirterek, Türkiye’de 5 yıl içinde pazar paylarını iki kat artırarak yüzde 6’ya çıkarmayı, toplam kredilerini 49 milyar YTL’ye ve toplam aktiflerini de 50 milyar YTL’ye çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

ING Türkiye’ye güveniyor

Türkiye’deki yeni sloganı “Gücünüze güç katar” olarak belirlediklerini ifade eden Eminsoy, “5 yıl içinde şube sayısını 600’ün üzerine çıkarmayı ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Eminsoy, değişimin basit bir tabela değişikliği olmayıp ING Grup’un Türkiye’ye yaptığı yatırımın daha da büyüyeceğinin habercisi olduğunu vurguladı. Eminsoy, “ING Grup Türkiye’ye güveniyor ve yatırım yapacağı ve büyüme hedefleri içinde yer verdiği ülkelerin başında Türkiye geliyor. Türkiye’de pazar payımızı iki kat artırmak gibi agresif bir büyüme politikası içinde olacağız. ‘Türkiye’nin gücüne güç katacağız’ sloganıyla Türkiye’de kurumsal ve bireysel müşterilerimize hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Bankanın fiziki dönüşümünü gerçekleştirdikleri 6 ayda büyümeye devam ettiklerini belirten Hakan Eminsoy, “Toplam aktiflerimiz yüzde 27 artarak 12.5 milyar YTL’den 15.5 milyar YTL’ye çıktı. Kurumsal kredilerde ilk altı ayda yüzde 40’lık büyüme gerçekleştirerek neredeyse yıl sonu hedeflerimize yaklaştık. 8’inci ayda yıl sonu hedeflerimizi yakalamış olacağız. Bu dönemde sermaye ihtiyacı karşılandığı için birçok alanda yeterli ve etkin hale geldik” diye konuştu.

KOBİ’lere 4 kat fazla kaynak verecek

KOBİ bankacılığına yönelik hedeflerini de aktaran Hakan Eminsoy, son 2 yılda KOBİ bankacılığında hızlı büyüdüklerini anlatarak şunları söyledi: “Küçük ve orta boy işletmelere şimdiye kadar 1.2 milyar YTL kaynak sağladık. Geçen altı ayda bu alandaki kredilerimiz yüzde 30 büyüdü. Yıl sonuna kadar yüzde 50-60’lık bir büyüme gerçekleştiririz. Gelecek 5 yılda KOBİ’lere sağladığımız kaynak 4 misli artacaktır. Türkiye’de girişimcilik ruhu ve cesareti gelişmiş ülkelere kıyasla çok yüksek. Bizim gibi bankalar bu alana daha fazla kaynak aktararak KOBİ’lerin bu girişim heyecanlarını ve dinamiklerini destekleyebiliriz.”

BANKA OLDUĞU ANLAŞILSIN DİYE ING BANK İSMİNE İZİN VERİLDİ

ING’nin 50’den fazla ülkede 130 bin çalışanı, 85 milyon kurumsal ve bireysel müşterisi bulunduğunu anlatan Genel Müdür Hakan Eminsoy, grubun 1.3 trilyon euroyu geçen aktifleriyle dünyanın 9’uncu büyük şirketi olduğunu vurguladı. Hakan Eminsoy, bankanın Türkiye’deki adıyla ilgili de ilginç bir bilgi vererek, “ING Grup, dünyada genelde banka ismini kullanmıyor. Ancak Türkiye’de sadece ING adını kullansaydık banka olduğu konusu hemen anlaşılmayabilirdi. ING’nin banka olduğu rahatlıkla anlaşılabilsin diye sadece Türkiye’de ING Bank isminin kullanımına izin verildi” diye konuştu.

TSK maaşlarının % 60’ı gitti

HAKAN Eminsoy, Oyakbank’tan 200 bine yakın Silahlı Kuvvetler personelinin maaş aldığını, bunun toplam tutarının ayda 3 milyon YTL olduğunu, ancak bu kişilerin banka mevduatındaki payının yüzde 2,7 civarında olduğunu kaydetti. Eminsoy, bu maaşlarının yüzde 60’lık kısmının diğer bankalara gittiğini ve gelecek bir yıl içinde geriye kalan yüzde 40’lık bölümün de gideceğini öngördüklerini ifade etti.

Eminsoy, “Bankalar pazar payı kapma ve rekabette öne geçme adına bu maaşlar konusunda aşırı bir rekabete girdiler ve promosyonlar yaptılar. Analizlerimiz yapılan promosyonları ve hedeflenen kârlılık rakamlarını, hatta yarısını bile doğrulamıyor. O yüzden TSK personel maaşlarını alma konusunda diğer bankaların promosyon yarışına girmedik” dedi.

ING’nin bu satın almayı yapmadan önce ve sonra TSK maaşlarının gideceği yönünde bir projeksiyonu zaten yaptığını kaydeden Eminsoy, şimdiye kadar askeri birliklerdeki 62 uydu şubenin fiziken kapandığını, bu yıl 75 yeni şube ve 30 ekspres şube açacaklarını belirtti.

Oyak iştirakleriyle çalışıyoruz

HAKAN Eminsoy, “Oyak ismi gitti ama Oyak Grubu iştirakleri ile çalışmamızda hiçbir değişim yok, çalışmaya devam ediyoruz. Bazı Oyak iştiraklerinin maaş ödemeleri bizden yapılıyordu, bunlar sürecek” dedi. Renault ile otomobil kredisi konusunda işbirliği içinde olduklarını anlatan Eminsoy, “Oyak iştirakleri ile kredi ve mevduat ilişkilerimiz var, sermaye gücümüzün artmasıyla bu alanda daha rahat plasman yapabilir hale geldik” diye konuştu.

Bireysel emeklilik ve sigorta planlarına ilişkin soruya ise Eminsoy, “Oyak Emeklilik’i 110 milyon euroya aldık. İznin çıkmasını bekliyoruz. Satın almanın tamamlanması ve entegrasyonun gerçekleştirilmesi aşamasındayız. Dolayısıyla sigortada şu anda yeni bir satın alma ile ilgilenmiyoruz” yanıtını verdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.