1999 Satislarla Ugurlandi.

29.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Seans icinde 16 bin puani daasan borsa, ardindan gelen yogun k_r satislari nedeniyle yilin son islem gununde 539 puan dustu. Rekor ustune rekor kiran IMKB`nin yillik getirisi yuzde 485 oldu. 1999`un son aylarinda adeta yildizlasan ve getirisiyle yatirimcisini mest eden borsa, yilin son islem gununu satisla kapatti. IMKB 100 Endeksi dun 539 puanlik dususle 15.208 puana geriledi. Islem hacmi ise 546 trilyon lira oldu. Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi`nin 1999`daki getirisi ise yuzde 485 olarak gerceklesti. Boylece borsa, 1999`da en cok kazandiran yatirim araci unvanini da elde etti. Hizli cikis sonrasinda dunku satislari k_r satislari olarak degerlendiren borsa uzmanlari, bunda az da olsa 2000 sendromunun etkisinin olabilecegini belirtti. 16 bin puanda psikolojik bir satis baskisi olustugunu belirten borsacilar, "Yil sonu olmasi nedeniyle kredi kapatmalar da oldu. Ancak en buyuk neden k_r satislari. Yatirimcilar k_git uzerindeki k_rlarini gercege cevirmek istedi. 2000 beklentileri ve vergi avantaji satislarin artmasini engelledi" yorumunu yapti. Faizlerin dusmesi ve dolarin 2000`deki getirisinnin simdiden belli olmasinin borsanin flas yatirim araci haline gelmesindeki en buyuk sebep oldugunu soyleyen uzmanlar, "Ekonomiyi duzeltmek hukumetin bir numarali gorevi haline geldi. Ekonomiyle ilgili kararlar gundemin hep ilk sirasinda yer aliyor. Ayrica gazetelerin ve televizyonlarin en onemli haberlerini ekonomide alinan son haberler olusturuyor. Bu da borsaya ilgiyi arttiriyor" diye konustu. Borsanin 2000 yilina alternatifsiz bir sekilde girdigini belirten borsacilar, "Mevduata yatirim yapanlar bir bir borsaya geliyor. Gelmeyenlerin bircogu ise mevduattaki parasinin vadesinin dolmasini bekliyor. Para girisi devam ettigi surece yatirimcinin korkmasina neden yok. Yeni yilin ilk haftasinda yukselis devam edebilir. Borsa uc sente dogru ilerliyor" dedi. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.