16 Milyar Dolarlık Teklif

21.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Alkolsüz içecekler devi Coca Cola`nın, ABD`li gıda ve içecek firması Quaker Oats Co.`yu satın almak için görüşmelerde bulunduğu bildirildi.


Wall Street Journal gazetesinin haberine göre iki hafta önce Pepsi`nin 14.8 milyar dolarlık teklifini geri çeviren Quaker Oats, daha cazip bir teklif almak için Coca Cola`nın yanı sıra Fransız gıda grubu Danone ile de görüşmelerini sürdürüyor.


COCA COLA`NIN TEKLİFİ;

Gazeteye göre hafta sonunda yapılan görüşmelerde Coca Cola`nın teklifi ön plana çıktı. Görüşmelerden sızan bilgilere göre Coca Cola`nın teklifinin hisse başına 1.9 dolar, toplamda ise 16 milyar doları buluyor. Gazete, piyasa değeri 153 milyar doları bulan Coca Cola`nın görece oldukça mütevazı bir grup olan Donone`nin teklifini aşmakta güçlük çekmeyeceğini kaydediyor. Ancak görüşmelerin halen devam ettiği ve Pepsi ve Nestle gibi gıda ve içecek devlerinin devreye girebileceği belirtiliyor.


TEKEL Mİ OLACAK?

ABD`de pirinçten mısır gevreğine bir çok önemli gıda maddesinin üretimini yapan Quaker Oaks, Gatorade markası ile enerji veren spor içecekler pazarında yüzde 84 paya sahip. Powerade ile spor içecekler pazarında yüzde 11 paya sahip olan Coca Cola bu nedenle anlaşmaya büyük önem veriyor. Ancak anlaşmanın ABD`nin anti-tekel kanunlarına takılma olasılığı yönetimi düşündürüyor. Anlaşma sağlanması halinde Coca Cola`nın gıda pazarına da girecek olması yönetimde tedirginlik yaratan bir diğer konu. Coca Cola yönetim kurulunun yarın toplanarak satın almayı görüşmesi bekleniyor. (YENİ BİNYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.