11 Milyon Dolarlık Oto Şov

23.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
2 Kasım`da başlayacak olan Auto Show 2000`e katılacak olan 110 firmanın harcayacağı masraf yaklaşık 11 milyon dolar


Bu yıl 8`incisi düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı Auto Show 2000, 3 Kasım`da CNR Uluslararası Fuar Merkezi`nde başlayacak. 12 Kasım`a kadar sürecek olan otomobil şenliğinde 110 yerli-yabancı firma, yeniliklerini tanıtmayı hedefliyor. Geçen sene 60 bin metrekarede 4 ayrı salonda gerçekleştirilen fuarı 242 bin kişi gezmişti. Bu sene ise toplam 300 bin kişinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. Bu yıl otomobil satışlarında yaşanan patlama gözönüne alınırsa, bu sayıya rahatlıkla ulaşılacağı görülüyor. Çeşitli şovların da yer alacağı fuarın maliyeti, tam 11 milyon dolar.


Otomobil üreticileri ve ithalatçılarının gövde gösterisi niteliğindeki Auto Show 2000 toplam 80 bin metrakare üzerinde yapılacak. Fuarın 60 bin metrekaresinin otomobile ayrıldığını düşünürsek, metrekaresi 45 dolardan toplam sadece mekan kirası 3.6 milyon dolar ediyor. Standların metrekare maliyeti ise ortalama 100 dolar. Bunun da toplamı 6 milyon dolar. Bu görkemli şova renk katan stand hostesleri ve mankenlerin maliyeti de bayağı yüklü. Görevli 750`ye yakın hostesin, günlük 75 dolardan maliyeti 675 bin dolar. Tabii gözde mankenleri otomobil şovlarında kullanmak isteyen şirketler de var. Günlük masrafı 3-4 milyar lira olan mankenlerden 20 tane olacağı hesaplanırsa, toplam maliyet 1.5 milyon dolara ulaşıyor. Bütün bunları topladığımızda yaklaşık 11 milyon dolarlık bir maliyetle karşılaşıyoruz. Aslında bu sene büyük satış patlaması yaparak yeniden canlanan Türk ekonomisinin lokomotif sektörü otomotiv için herhalde bu rakam fazla büyük sayılmaz.


LASTİĞE İSİM VER MİNİ COOPER KAZAN;

Pirelli, özel MİRS teknolojisi ile oluşturulan yeni lastiklerine isim bulmak için internet sitesinde uluslararası bir yarışma düzenledi. 31 Ekim`e kadar sürecek olan yarışma için http://www.pirelli.com.tr sitesine girilerek, Name the new e-TIRES köşesini tıklayıp, lastiklere isim vermek yeterli. Pirelli yetkililerince yapılan yarışmayı kazanan kişiye yeni çıkan Mini Cooper hediye edilecek.


FORD OTOSAN`dan ÜRETİM ATAĞI;

Ford Otosan, tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen kamyon motoru üretecek. Prototip çalışmaları başlayan ve 2002 sonunda İnönü fabrikasında üretimine başlanacak yeni motor, teknoloji, dizayn ve üretim olarak yüzde 100 Türk malı olacak. Ürün Geliştirme Ekip Lideri Dr. Vedat Akgün, ayrıca önümüzdeki yıl mevcut Transit`in yeni bir versiyonunun üretileceğini belirtti. Akgün, Şubat`ta çıkarılacak olan aracın tüm yapısıyla yerli olarak üretilmesi için, şirketin büyük mesafe katettiğini söyledi.


56 BİN DOLARA PT CRUİSER;

Çılgın 1930`ların `Streamline America`sı Art Deco görünümü, Chrysler`in 2001 modeli PT Cruiser`de yeniden canlanıyor. Chrysler PT Cruiser, nostaljik çizgilerinin yanında teknik özellikleriyle de göz dolduracak. ABS fren sistemi, ahşap görünümlü kaplamaları, air condition, deri kaplama iç dekorasyon, ve 4 airbag ile üst düzey güveni ve konforu sunan Chrysler PT Cruiser`in fiyatı ise 56 bin dolar.
(SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.